Sector

Life Sciences

Zekerheid-door-een-audit-in-de-Life-sciences-sector
FINANCIËLE ONDERSTEUNING

Hoe kunnen financials een essentiële bijdrage leveren aan Life Science?

Deze complexe omgeving vereist hoogopgeleide financials met specifieke vaardigheden. Dit type financials is schaars en lijkt voor veel bedrijven moeilijk vast te houden. BAS Consultancy biedt een oplossing: Hoogopgeleide financials worden geselecteerd op de nodige vaardigheden. Vervolgens worden zij hierin gecoacht door een intensieve samenwerking met onze opleidingspartner Creating Insights. Er wordt voorzien in de behoeften van de financial van de toekomst: uitdagingen door boeiende tijdelijke opdrachten én de kans om structureel te blijven leren en ontwikkelen. BAS Consultancy bedient kleine en grote (internationale) projectorganisaties binnen de Life Science-sector. Onze financials zijn bekend met de gangbare systemen en rapportage-eisen.

Toelichting accountmanager

Digitalisering en automatisering in de financiële kolom

Om al deze ontwikkelingen binnen Life Science het hoofd te kunnen bieden, zijn digitalisering en automatisering cruciaal voor de financiële kolom. Hierdoor groeien Financial Accounting en (Business) Control steeds verder naar elkaar toe. Volgens Accountmanager Thomas Peels krijgen financials meer de hoofdrol bij het inzichtelijk maken van management- en stuurinformatie en wordt de financiële kolom hierdoor de ruggengraat van Life Science-organisaties.

Future-proof-financials-in-life-sciences-met-bas-consultancy-1
BAS-Consultancy-staffing-solutions-life-sciences
breed inzetbaar

Er zijn andere competenties nodig

De efficiëntie van de financiële kolom in Life Science neemt toe, maar ook de complexiteit. Dit vraagt van financials die mee willen doen in deze dynamische sector andere competenties dan voorheen, namelijk: Flexibiliteit, veranderingsbereidheid, aanpassingsvermogen en affiniteit met systemen en IT. Er zijn nu (investeringen in) staffing solutions nodig om de juiste financials te vinden voor Life Science. De capaciteit die er wél is, moet door de schaarste zo efficiënt mogelijk worden ingezet.

Bewogen branche

Continue innovatie heeft een enorme (financiële) impact

De farmaceutische industrie en Life Science staan in de schijnwerpers. Dat komt onder andere door de pandemie die sinds 2020 de wereld beheerst. Mede door Life Science wisten wetenschappers in recordtijd verschillende vaccins te ontwikkelen tegen Covid-19. Ook buiten de Coronacrisis om, is Life Science een sector waar enorm veel ontwikkelingen plaatsvinden. Zaken als vergrijzing en technologische innovaties zorgen voor een explosieve groei. Al deze ontwikkelingen brengen ook een steeds veranderende financiële dynamiek met zich mee.

BAS-Consultancy-ontwikkeling-life-sciences
whitepaper

High Performance Financiële Functie in de zorg

Deze whitepaper beschrijft de (door)ontwikkeling aan de hand van wetenschappelijk onderzoek waarmee een high performance financiële functie (HPFF) kan worden gecreëerd. Een HPFF heeft lagere kosten en voegt meer waarde toe dan minder goed presterende financiële functies.

Download mockup-hppf-1-1
cases

Opdrachtgevers

BAS-Avoord-professionalisering-zorg

Avoord: Professionalisering in de zorg met business intelligence en business control

Stichting Avoord is een in West-Brabant gevestigde zorgorganisatie die zich op het hele spectrum van de ouderenzorg richt: van verpleeghuiszorg tot thuiszorg en hospicezorg. Om de opwaardering van het managementinformatiesysteem in goede banen te leiden, besloot Avoord de hulp van een interim financial in te roepen.

Bekijk case
Afspraak maken

Behoefte aan data-gestuurde besluitvorming?

Of het nu om bedrijven in de zorgsector of de life sciences gaat, accountmanager Judith wil opdrachtgevers met hun uitdagingen helpen door ze te matchen met de juiste professionals. “Bedrijven in de healthcare weten als geen ander hoe cruciaal het is om aanpassingsvermogen te hebben in een snel veranderende wereld. Dat verandering niet iets is om bang voor te zijn, maar vooral de kansen van in te zien. Daarom word ik als accountmanager enthousiast van gedreven mensen die zich willen ontwikkelen en vanuit een intrinsieke motivatie willen bijdragen aan duurzame oplossingen. Kortom, professionals die vanuit hun kennis en expertise de wereld om hen heen beter willen maken en verandering durven te omarmen.” Benieuwd wat Judith voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met haar op.

Maak kennis met Judith
Judith-Verlinden-BAS -Consultancy

Judith Verlinden
Business Unit Manager Healthcare

+31 6 249 673 81
judith.verlinden@basconsultancy.nl