Cases

Projecten van BAS

Cases

Werk waar we trots op zijn

We kunnen wel blijven vertellen dat we het goed voor elkaar hebben met onze finance consultants en dat we een efficiënte, effectieve en geoliede financiële bedrijfsvoering ook voor jouw organisatie kunnen regelen. Maar volgens ons komt het beter over als we dat ook laten zien. Bekijk onze interim finance cases. Resultaatgerichte projecten waar we met trots en toewijding mee aan de slag zijn gegaan.

BAS-Zadkine-maximaal-benutten-onderwijssubsidies

Haagse Hogeschool: continueren van de dienstverlening in een krappe arbeidsmarkt

De consultants van BAS werden ingezet om projectcontrole en subsidiebeheer te verbeteren voor de Manager Control en Funding Support, die te maken had met personeelsuitdagingen.

bekijk case
Accountantskosten-jeugdzorg

Viersprong: jaarrekening opmaken als integraal onderdeel van het team

De Viersprong is een gespecialiseerde GGZ-instelling met focus op ernstige persoonlijkheids-, gedrags- en gezinsproblemen. Senior Consultant Mounir Lakbir ondersteunt als interim Senior Controller om inefficiënties in het jaarrekeningproces aan te pakken en het proces opnieuw vorm te geven, waarbij het hele team betrokken is en de communicatie met de accountant wordt verzorgd.

bekijk case
Privaat-geld-zorgsector-BAS-Consultancy

Cardia: gegevensbescherming is cruciaal in de ouderenzorg

De cliënt centraal bij persoonlijke informatie en privacy. Bij een zorgorganisatie als Cardia staat de cliënt altijd centraal, want zo wordt de allerbeste zorg gegarandeerd. Elke dag weer wordt daar hard aan gewerkt, met hoog kwalitatieve zorg die zo belangrijk is voor de vaak kwetsbare doelgroep waarvoor wordt gezorgd. 

bekijk case
Foto van een bibliotheek bij de PThU case

Een moderniseringsslag bij de PThU

Een organisatie die teruggaat tot halverwege de negentiende eeuw en de implementatie van een heel nieuw financieel systeem zijn de bijzondere ingrediënten van deze uitdagende opdracht bij de Protestantse Theologische Universiteit (PThU). Maar er is één speciaal ingrediënt wat er voor zorgt dat deze case ook een groot succes werd: vertrouwen.

bekijk case
Ontwerp zonder titel (6)

BMI Group: transformatie door Business Intelligence

BMI Group, marktleider in dakpannen en daksystemen, streeft met hun motto 'Where the earth meets the sky' naar duurzame daken. Ondanks hun sterke marktpositie moesten ze hun verouderde financiële systemen moderniseren.

bekijk case
Groep studenten luistert naar docent

Stichting Rutgers: Financiële verantwoording bij een NGO

Stichting Rutgers heeft meer dan vijftig jaar kennis en ervaring in het werken met jongeren op het gebied van seksualiteit. De stichting is wereldwijd actief en er bestaan meerdere internationale programma’s waarvoor de stichting subsidie krijgt. Er moet verantwoording worden afgelegd aan het Ministerie en juist op dit financiële vlak is BAS van toegevoegde waarde.

bekijk case
case-fiberklaar-bas-consultancy

Fiberklaar: Supersnelle glasvezelverbindingen voor miljoenen Vlamingen

Fiberklaar is een joint venture tussen Proximus, het grootste telecommunicatiebedrijf van België en EQT.

bekijk case
Woningcorporatie Woonpartners

Woonpartners: verbeterslagen die op de lange termijn helpen

Woonpartners Midden-Holland is een woningstichting die zich voortdurend inzet voor betaalbare en prettige woningen in aantrekkelijke en leefbare wijken. Daarbij richt de stichting zich primair op de sociale huursector. Jon Kleinjan is via BAS gedetacheerd als Financial Consultant bij Woonpartners. Hij heeft als opdracht om naast de dagelijkse werkzaamheden een aantal verbeterslagen te maken in de administratieve vastlegging.

bekijk case
BAS-Zadkine-maximaal-benutten-onderwijssubsidies

Zadkine: Maximaal benutten van onderwijssubsidies

Zadkine is een onderwijsinstelling die zo’n 200 mbo-opleidingen, bedrijfstrajecten en opleidingen voor volwassenen in de regio Rotterdam aanbiedt. De coronapandemie heeft sinds begin 2020 grote impact op de onderwijssector. Op aanraden van een leidinggevende die goede ervaringen met BAS Consultancy had, ging Lisette op zoek naar een interim financial om haar bij te staan. 

bekijk case
Rekenkamer-gemeenten-BAS-Consultancy

Servicepunt71: een verdieping

Servicepunt71 en BAS Consultancy kennen elkaar al langer en ze weten elkaar te vinden wanneer dat nodig is. Deze samenwerking verliep zo goed, dat de diensten van BAS nu ook ingezet worden voor andere projecten en bij andere afdelingen binnen de organisatie van Servicepunt71.

bekijk case
BAS-Servicepunt71-grip-op-financiën

Servicepunt71: Grip op financiën

Servicepunt71 is een professionele shared service organisatie voor gemeenten en overheidsorganisaties in de Leidse regio. Om meer grip te krijgen op de financiën, startte het bedrijf het ‘In Control’-project. “We hadden te weinig grip op onze financiën”, vertelt Job Stufkens, teammanager Financieel Advies & Specialisme bij Servicepunt71.

bekijk case
BAS-Avoord-professionalisering-zorg

Avoord: Professionalisering in de zorg met business intelligence en business control

Stichting Avoord is een in West-Brabant gevestigde zorgorganisatie die zich op het hele spectrum van de ouderenzorg richt: van verpleeghuiszorg tot thuiszorg en hospicezorg. Om de opwaardering van het managementinformatiesysteem in goede banen te leiden, besloot Avoord de hulp van een interim financial in te roepen.

bekijk case
BAS-vacature-medior-finance-consultant

De Onderzoeksraad: vervanging van de Business Controller

De Onderzoeksraad, een kleine organisatie met ongeveer 80 medewerkers, stond voor een uitdaging toen hun Business Controller vertrok in een krappe arbeidsmarkt. Gelukkig kwamen ze snel uit bij BAS Consultancy, waar een consultant vrijwel direct kon bijspringen. Zijn flexibiliteit en vlotte inzet maakten de overgang naadloos, en binnen twee maanden voelde het alsof hij er altijd al was, wat cruciaal was voor een soepele jaarafsluiting.

bekijk case
Interim financial overheid bas consultancy

MB-ALL: upgrade financiële rapportage voor verhoogde efficiëntie en voldoen aan eisen

MB-ALL voldeed aan strengere rapportagevereisten met hulp van Bart Breekveldt van BAS Consultancy, die een geautomatiseerde rapportagetemplate ontwikkelde voor investeringsmaatschappij ADG, waaronder MB-ALL valt.

bekijk case