ONS DNA

Duurzaam ondernemen

BAS-Consultancy-people-planet-profit
PEOPLE PLANET PROFIT

Samen voor een duurzame samenleving

Duurzaamheid zit in ons DNA. Al sinds onze oprichting in 1998 zetten we ons in voor de wereld om ons heen. Daarvoor beginnen we bij onze eigen organisatie. Bij BAS rijd je natuurlijk een elektrische leaseauto of kies je voor reizen met de fiets of het ov. Fairtrade koffie drink je uit je eigen mok, lunchen doe je bij ons vegetarisch én biologisch en inloggen doe je in ons geheel duurzaam gebouwde kantoorpand. Daarnaast draagt BAS Consultancy bij aan diverse goede doelen en investeren we jaarlijks een deel van onze winst in bedrijven die de wereld een stukje beter maken. Dit doen we via aan BAS gelieerde investeringsmaatschappij People Planet Profit.

Co2 presatieladder video still

Partnerships en projecten

Om een bijdrage te leveren aan een betere wereld zijn we partner van meerdere organisaties. We investeren niet alleen met ' profit' in gedachten, maar juist met 'people' en 'planet'. De nadruk ligt op eerlijk, sociaal en verantwoord ondernemen en daarbij een nadrukkelijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van onze planeet.
Moyee Coffee
Choice for children
Oké bananas
Eerlijke koffie

Moyee Ethiopian Coffee

Gemiddeld komt slechts 4% van wat je betaalt voor je koffie ten goede van de koffieboeren. Om daar verandering in te brengen, is People Planet Profit grootaandeelhouder van Moyee: duurzame koffie uit Ethiopië die koffieboeren een eerlijke prijs biedt door het gehele proces van branden en verpakken lokaal te organiseren.

Een eerlijke kans

Choice for children


Het geld dat we besparen door elektrisch te rijden, doneren we aan de Stichting Choice for Children. Hun programma's plaatsen kinderen en gezinnen in het middelpunt van een gemeenschap van ondersteunende diensten. Ze investeren bijvoorbeeld in de studie van kinderen in Zuid-Sudan en Oeganda. Zo geven ze deze kinderen een eerlijke kans op een goede toekomst. 

Fairtrade fruit

Agrofair Oké bananen

Ook investeren we in AgroFair, een importeur en distributeur van fairtrade tropisch fruit. AgroFair is in 1996 gestart met de import van Oké bananen en was daarmee de eerste organisatie die fairtrade bananen op de Europese markt bracht. Het inkopen van Fairtrade bananen is nog steeds hun core business.


Future Food Fund

Future Food Fund is een onafhankelijk startkapitaalfonds voor innovatieve, snelgroeiende Nederlandse food & agri-bedrijven met een financieringsbehoefte.  Het fonds draagt bij door kapitaal, kennis en netwerk toe te voegen, zodat deze ondernemingen een ​​positieve impact op het milieu kunnen maken.

 

Brouwerij de 7 Deugden

Brouwerij de 7 Deugden is een sociale onderneming. Hier worden heerlijke bieren gebrouwen door mensen voor wie op dit moment een baan ergens anders niet vanzelfsprekend is. Hiermee wil de brouwerij een voorbeeld en bron van inspiratie zijn voor andere ondernemingen.

 

Lightyear

Lightyear is een hightechbedrijf dat zonne-elektrische voertuigen (SEV's) met een groot bereik ontwikkelt om de klimaatcrisis aan te pakken. In het Akkoord van Parijs staat dat tegen 2030 ten minste 20% van alle wegvoertuigen elektrisch moet worden aangedreven en Lightyear werkt er hard aan om dit doel te realiseren.

 

Prinses Beatrix Spierfonds

Het Prinses Beatrix Spierfonds is de aanjager van de strijd tegen spierziekten. Het fonds stimuleert en financiert wetenschappelijk onderzoek en is er voor alle 200.000 mensen met een spierziekte in Nederland. Het geld wordt met de hulp van duizenden mensen bijeen gebracht.

 

Logo Future Food Fund zwart wit
Logo de 7 Deugden - zwart wit
Logo Lightyear
Logo prinses Beatrix spierfonds - zwart-wit

Fizi

Fizi is dé beroepsvereniging voor zorgfinancials. Fizi ondersteunt haar leden in het uitbouwen van hun expertise en richt zich op de ontwikkeling en profilering van het vakgebied. Hiertoe biedt zij haar leden een platform voor kenniscirculatie en voor het leggen en onderhouden van onderlinge contacten. Met circa 900 leden zijn wij toonaangevend binnen de beroepsgroep.

 

 

 

 

 


 

Logos partijen duurzaam ondernemen-2
Global campaign for education
Global Campaign for education

Kwaliteitsonderwijs voor iedereen

Onderwijs en ontwikkeling zijn voor ons essentieel in alles wat we doen. Helaas is onderwijs niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom staan we pal achter een van de belangrijkste internationale Sustainable Development Goals: kwaliteitsonderwijs. Dit duurzame ontwikkelingsdoel streeft naar gelijke toegang tot goed onderwijs en  levenslang leren voor iedereen. Want of het nu gaat om voedsel, duurzaamheid, gezondheidszorg of veiligheid; onderwijs speelt altijd een belangrijke rol. Daarom zijn we lid van de Global Campaign for Education, het grootste, wereldwijde netwerk van maatschappelijke organisaties dat opkomt voor het recht op goed onderwijs voor iedereen.

Finance for good

De financiële tak van goede doelen blijft vaak onderbelicht. Althans, er wordt wel veel aandacht besteed aan het inzamelen van geld, maar niet altijd aan hoe je met geld nóg meer goede dingen kunt doen. In de serie ‘Finance for Good’ vertellen goede doelen en non-profitorganisaties die BAS een warm hart toedraagt hoe zij geld gebruiken voor het grotere goed.

 

30-03-2022

Finance for Good ◆ Free a Girl bevrijdt wereldwijd meisjes uit de prostitutie

Lees meer
18-08-2022

Finance for Good ◆ Mesics bevordert zelfredzaamheid

Lees meer
25-08-2022

Finance for Good ◆ De Harde Leerschool heeft een no-nonsense aanpak

Lees meer

Lokaal verbonden

Ook lokaal zijn we betrokken. Daarom supporten we in Den Haag meerdere sociaal-culturele initiatieven.
{alt=Logo het nationale theater transparant, height=788, loading=lazy, max_height=788, max_width=940, size_type=auto_custom_max, src=https://www.basconsultancy.nl/hubfs/Logo%20het%20nationale%20theater%20transparant.png, width=940}

{alt=logo residentieorkest transparant, height=788, max_height=788, max_width=940, src=https://www.basconsultancy.nl/hubfs/Logos%20partijen%20duurzaam%20ondernemen-1.png, width=940}

{alt=Logo Haags historisch museum transparant, height=788, loading=lazy, max_height=788, max_width=940, size_type=auto, src=https://www.basconsultancy.nl/hubfs/Logo%20Haags%20historisch%20museum%20transparant.png, width=940}

Footprint

De CO2-prestatieladder


Tot slot kijken we bij BAS ook kritisch naar onze eigen footprint, waarbij we ons energieverbruik en onze bedrijfsprocessen zo duurzaam mogelijk inrichten. Zo zijn we onder andere bezig met alternatieve energiebronnen, maar ook met het reduceren van onze CO2-uitstoot. Daarvoor gebruiken we de CO2-Prestatieladder. Dit
is een meetsysteem of meetlat die organisaties helpt om hun CO2-uitstoot op een structurele manier te verminderen. Meer over de ladder lees je op de uitgebreide pagina

CO2-prestatieladder logo