Expertise

Compliance

Altijd-voldoen-aan-wet-regelgeving-met-BAS-Consultancy2
Experts in de branche

Altijd voldoen aan wet- en regelgeving

De Europese wet- en regelgeving rond privacy en databescherming waar organisaties aan moeten voldoen, is streng en complex. Daarnaast is de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van Terrorisme (Wwft) een belangrijk aandachtspunt voor toezichthouders. Ook in Nederland zien partijen als De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) steeds strenger toe op de naleving hiervan. Van bedrijven wordt op het gebied van compliance en control steeds meer gevraagd: zaken als Customer Due Dilligence (CDD) en Know Your Customer (KYC) zijn onmisbare onderdelen van een integere bedrijfsvoering geworden. Zeker nu door automatisering het gebruik van data exponentieel toeneemt, is het belangrijk om de vereiste wet- en regelgeving zo efficiënt mogelijk te implementeren. De specialisten van BAS Consultancy zijn experts op het gebied van privacy, informatiebeveiliging, IT-compliance en zaken als CDD en KYC. Zo kunnen ze de privacy- en reputatierisico’s van organisaties feilloos in kaart brengen. Onze consultants zijn breed inzetbaar en helpen organisaties op interim-, project- of consultancybasis bij het optimaal inrichten van de informatiebeveiliging en compliance management.

Advies en ondersteuning

Grip op informatiebeveiliging

Door advies en ondersteuning te bieden bij sector- en omgeving-specifieke vraagstukken rond compliance management en IT-compliance, helpen wij organisaties om grip op hun informatiebeveiliging te krijgen. Via risico-gebaseerde IT-analyses van de financiële processen en informatiesystemen achterhalen onze specialisten mogelijke risico’s en kwetsbaarheden en stellen zij duurzame verbeteringen voor. De consultants van BAS zijn op verschillende niveaus inzetbaar. Daarmee kunnen ze zowel voor extra capaciteit zorgen, als leidinggevende functies vervullen.

BAS-Consultancy-Grip-op-onformatiebeveiliging-1
BAS-Consultancy-Interim-specialisten-voor-control-compliance-1
Breed inzetbare specialisten

Interim specialisten voor control en compliance

De interim financials van BAS helpen organisaties om compliant te zijn. Onze specialisten zijn breed inzetbaar: van CDD-analisten tot fraudeonderzoekers en KYC-experts. Daarnaast zijn overheidsinstanties en publieke organisaties al enige tijd verplicht om een functionaris voor de gegevensbescherming (FG) aan te stellen. Deze FG, ook wel compliance officer genoemd, moet kennis hebben van de wet- en regelgeving rond privacy en databescherming en dit in de praktijk kunnen toepassen. Als betrokken partner ondersteunt BAS Consultancy organisaties door deze functie, al dan niet tijdelijk, in te vullen. Zo ben je er als organisatie van verzekerd dat je altijd de laatste kennis en advies op het gebied van actuele wet- en regelgeving in huis hebt.

whitepaper

Security CheckUp

Het beschermen van bedrijfsinformatie is altijd al belangrijk geweest. Afgezien van datalekken loopt je organisatie ook andere digitale risico’s. De belangrijkste cybergevaren van dit moment beschrijven we in onze whitepaper. We geven concrete tips hoe met deze risico’s om te gaan. 

Download mock-up-security-checkup-1
cases

Opdrachtgevers

BAS-Zadkine-maximaal-benutten-onderwijssubsidies

Zadkine: Maximaal benutten van onderwijssubsidies

Zadkine is een onderwijsinstelling die zo’n 200 mbo-opleidingen, bedrijfstrajecten en opleidingen voor volwassenen in de regio Rotterdam aanbiedt. De coronapandemie heeft sinds begin 2020 grote impact op de onderwijssector. Op aanraden van een leidinggevende die goede ervaringen met BAS Consultancy had, ging Lisette op zoek naar een interim financial om haar bij te staan. 

Bekijk case
BAS-Servicepunt71-grip-op-financiën

Servicepunt71: Grip op financiën

Servicepunt71 is een professionele shared service organisatie voor gemeenten en overheidsorganisaties in de Leidse regio. Om meer grip te krijgen op de financiën, startte het bedrijf het ‘In Control’-project. “We hadden te weinig grip op onze financiën”, vertelt Job Stufkens, teammanager Financieel Advies & Specialisme bij Servicepunt71.

Bekijk case
Afspraak maken

Hoe kunnen we je helpen?

Als betrokken partner helpt BAS Consultancy organisaties om het beste uit hun financiële bedrijfsvoering te halen. Dit doen we door met de kennis en capaciteit van onze interim financials blijvende waarde te creëren. Van business controllers tot financial controllers en auditors: onze consultants beschikken over sectorspecifieke kennis en kennen de financiële uitdagingen van nu en de toekomst. Meer weten over wat de specialisten van BAS Consultancy voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Maak een afspraak
Contact-BAS-Hoe-kunnen-we-je-helpen-als-betrokken-partners

BAS Consultancy
Benoordenhoutseweg 43
2596 BC Den Haag

+31 070 312 20 80
info@basconsultancy.nl