Sector

Overheid

BAS-Consultancy-publieke-sector-1
De overheid

Een sector in beweging

De publieke sector is voortdurend in beweging. Of het nu gaat om het implementeren van nieuwe wet- en regelgeving, de gevolgen van decentralisatie of het opzetten van nieuwe samenwerkingsverbanden in de publieke sfeer. Tegelijkertijd kampen overheidsorganisaties met bezuinigingen, hoge werkdruk en automatiserings- en capaciteitsvraagstukken. De coronapandemie heeft het belang van de publieke sector stevig onderstreept, maar tegelijkertijd een aantal kwetsbaarheden blootgelegd. De komende jaren zal het ‘nieuwe normaal’ dan ook deels in het teken staan van het repareren van weeffouten in ons publieke bestel. Om met al deze uitdagingen om te kunnen gaan, is een stevige financiële bedrijfsvoering essentieel. De specialisten van BAS Consultancy ondersteunen overheidsinstellingen hierbij door op interim-, project- en consultancy-basis een breed pakket aan diensten te leveren. Van het adviseren en uitvoeren van transitieprocessen tot het verbeteren van financiële processen en privacy en informatiebeveiliging.

Toelichting accountmanager

Onze interim financials overheid als sparringpartner van het managementteam

Als business unit manager publieke sector en onderwijs heeft Marit Pekelsma uitgebreide ervaring in het ondersteunen van klanten in de publieke sector. Ze ziet dat overheidsorganisaties te maken hebben met een toenemende mate van digitalisering en automatisering, maar lang niet altijd over de kennis en capaciteit beschikken om de benodigde veranderingen op een duurzame manier te implementeren. Van de consultants van BAS wordt dan ook verwacht dat ze naast het leveren van financiële kennis ook de bedrijfsvoering begrijpen en rond bestuurlijke dossiers kunnen adviseren. “Onze interim financials hebben voor onze overheidsklanten steeds vaker een rol als sparringpartner van het managementteam.”, weet Marit.

Interim-financial-overheid-bas-consultancy-1
Financial-controllers-van-bas-consultancy-1
Future-proof procesoptimalisatie

Laat onze business controllers en financial controllers je processen optimaliseren

BAS Consultancy levert voor opdrachtgevers in de publieke sector kennis en capaciteit tegen een scherp tarief. Of het nu gaat om business controllers of financial controllers: de consultants van BAS zetten zich niet alleen in om het beste uit de financiële bedrijfsvoering te halen, maar ook om waar mogelijk processen te optimaliseren. Onze specialisten weten de weg in de wereld van overheidssubsidies. En hebben zowel ervaring aan de aanvraag- als aan de verantwoordingskant van subsidietrajecten. Dankzij het interne opleidingsinstituut van BAS zijn onze future-proof interim financials voor de overheid altijd up-to-date en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zo beschikken ze altijd over de juiste expertise en vaardigheden om klanten vooruit te helpen. Met hun kennis van zaken als auditing en accountancy zijn zij in staat om financiële risico’s voor zowel de korte, als de lange termijn inzichtelijk te maken. Ook kunnen zij door middel van coaching bijdragen aan de ontwikkeling van medewerkers. BAS biedt geaccrediteerde trainingen rond thema’s als leiderschap, soft skills, financiële ontwikkelingen en innovatie.

cases

Opdrachtgevers

BAS-Servicepunt71-grip-op-financiën

Servicepunt71: Grip op financiën

Servicepunt71 is een professionele shared service organisatie voor gemeenten en overheidsorganisaties in de Leidse regio. Om meer grip te krijgen op de financiën, startte het bedrijf het ‘In Control’-project. “We hadden te weinig grip op onze financiën”, vertelt Job Stufkens, teammanager Financieel Advies & Specialisme bij Servicepunt71.

Bekijk case
Afspraak maken

Handvatten nodig om meer grip te krijgen op complexe veranderprocessen?

Door haar uitgebreide ervaring in de sector, weet Marit Pekelsma wat er nodig is om als consultant mee te draaien bij organisaties in de overheidssector. “Ik ga altijd voor de best mogelijke match. Daarbij zijn soft skills minstens zo belangrijk als de harde eisen van het functieprofiel. Zodat iemand niet alleen de gevraagde werkzaamheden kan verrichten, maar ook goed bij de cultuur past.” Benieuwd wat Marit voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met haar op.

Maak kennis met Marit
BAS-Consultancy-Marit-Pekelsma-1

Marit Pekelsma
Business Unit Manager Onderwijs & Publieke Sector

+31 6 108 186 28
marit.pekelsma@basconsultancy.nl