Sector

De Gezondheidszorg

BAS-Consultancy-betaalbaarheid-zorg
Procesoptimalisatie

Betaalbaarheid zorg onder druk

De betaalbaarheid van de zorgsector staat in Nederland al langere tijd onder druk. De zorgvraag stijgt en organisaties moeten slimme manieren bedenken om het primaire zorgproces efficiënter te maken en tegelijkertijd de kwaliteit onverminderd hoog te houden. Het werk van financials in de zorg wordt steeds complexer door zaken als digitalisering, veranderende wet- en regelgeving en een toegenomen verantwoordingsdruk. Om organisaties hierin te ondersteunen, levert BAS Consultancy future-proof financials op basis van flexibele inhuur. Zij kennen de sector en zijn altijd op zoek naar manieren om systemen en processen te verbeteren en efficiënter te maken.

Toelichting accountmanager

Future-proof financials in de zorg

Inzicht in de financiële resultaten biedt rust en de ruimte om met een gerust hart toekomstplannen te maken. Accountmanager Judith Verlinden heeft jarenlange ervaring in de zorgsector en ziet hoe opdrachtgevers worstelen met de toegenomen complexiteit. Er is niet alleen een tekort aan ‘handen aan het bed’, maar ook aan professionals met de juiste vaardigheden binnen de CFO-kolom. De interim financials van BAS kennen de zorgsector en weten welke data belangrijk is bij het opstellen van betrouwbare managementinformatie. Onze financial controllers met een sterke boekhoudkundige basis kunnen de meest complexe jaarrekeningen opstellen. Ze kunnen helpen met het in kaart brengen van risico’s om zo de financiële stabiliteit van zorginstellingen te waarborgen. De finance consultants van BAS kunnen kennis en advies leveren over uiteenlopende zaken, zoals nieuwe wet- en regelgeving rond financieringsstromen, fusietrajecten en sustainability reporting.

Future-proof-financials-in-de-zorg-met-bas-consultancy-1
BAS-Consultancy-financial-control-zorg-1
breed inzetbare specialisten

Van financial control naar business control in de zorg

Ook in de zorgsector is er een verschuiving zichtbaar van financial control naar business control. Van controllers wordt gevraagd om niet alleen de financiële functie te versterken, maar ook bedrijfsmatige processen onder de loep te nemen. De consultants van BAS zijn breed inzetbaar.

Ze hebben de skills om bijvoorbeeld als business controller het management en de zorgprofessionals in een ziekenhuis te adviseren en ondersteunen daarnaast ook met het opstellen van de begroting en complexe business cases. Zo helpen zij organisaties bij deze transitie.

Bewogen branche

Zekerheid door een audit in de Life Sciences sector

Tijdens de coronapandemie stond de farmaceutische industrie in de schijnwerpers: in recordtijd wisten wetenschappers verschillende vaccins te ontwikkelen tegen Covid-19. Maar ook buiten de coronacrisis om is de life sciences een sector waar enorm veel ontwikkelingen plaatsvinden, en zaken als vergrijzing en technologische ontwikkelingen voor een explosieve groei zorgen. Er is een wereldwijde vraag naar innovatieve behandelingen en medicijnen. Tegelijkertijd spelen er grote uitdagingen op het gebied van betaalbaarheid, transparantie en bewezen doeltreffendheid. Om als bedrijf succesvol te blijven in deze zeer competitieve sector, is een gedegen financiële bedrijfsvoering met aandacht voor zaken als control en compliance cruciaal.

ontdek Life Sciences
Zekerheid-door-een-audit-in-de-Life-sciences-sector
whitepaper

High Performance Financiële Functie in de zorg

Deze whitepaper beschrijft de (door)ontwikkeling aan de hand van wetenschappelijk onderzoek waarmee een high performance financiële functie (HPFF) kan worden gecreëerd. Een HPFF heeft lagere kosten en voegt meer waarde toe dan minder goed presterende financiële functies.

Download mockup-hppf-1-1
cases

Opdrachtgevers

BAS-Avoord-professionalisering-zorg

Avoord: Professionalisering in de zorg met business intelligence en business control

Stichting Avoord is een in West-Brabant gevestigde zorgorganisatie die zich op het hele spectrum van de ouderenzorg richt: van verpleeghuiszorg tot thuiszorg en hospicezorg. Om de opwaardering van het managementinformatiesysteem in goede banen te leiden, besloot Avoord de hulp van een interim financial in te roepen.

Bekijk case
Afspraak maken

Behoefte aan data-gestuurde besluitvorming?

Of het nu om bedrijven in de zorgsector of de life sciences gaat, accountmanager Judith wil opdrachtgevers met hun uitdagingen helpen door ze te matchen met de juiste professionals. “Bedrijven in de healthcare weten als geen ander hoe cruciaal het is om aanpassingsvermogen te hebben in een snel veranderende wereld. Dat verandering niet iets is om bang voor te zijn, maar vooral de kansen van in te zien. Daarom word ik als accountmanager enthousiast van gedreven mensen die zich willen ontwikkelen en vanuit een intrinsieke motivatie willen bijdragen aan duurzame oplossingen. Kortom, professionals die vanuit hun kennis en expertise de wereld om hen heen beter willen maken en verandering durven te omarmen.” Benieuwd wat Judith voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met haar op.

Maak kennis met Judith
Judith-Verlinden-BAS -Consultancy

Judith Verlinden
Business Unit Manager Healthcare

+31 6 249 673 81
judith.verlinden@basconsultancy.nl