https://www.finanzen.nl/aandelen/nieuws/TomTom-komt-met-forse-uitkering-voor-aandeelhouders-vanwege-verkoop-Telematics-1028206054

TomTom komt met forse uitkering voor aandeelhouders vanwege verkoop Telematics

by

Navigatiedienstverlener TomTom keert op maandag 27 mei de circa 750 miljoen euro uit de verkoop van zijn Telematics-divisie uit aan aandeelhouders. De euro’s die terugvloeien, betekent een forse uitkering voor TomTom-oprichters Peter Frans Pauwels, Pieter Geelen, Corinne Vigreux en Harold Goddijn.

TomTom gaat aandelen consolideren na het beursslot op woensdag 22 mei op Euronext Amsterdam. Daarbij worden iedere zestien uitgegeven gewone aandelen geconsolideerd in negen nieuwe aandelen, wat resulteert in een kapitaalbetaling van 5,74 euro per resterend aandeel. Dat bleek donderdag uit een verklaring.

Wie rond de 11 procent van TomTom bezit, kan aanspraak maken circa 80 miljoen euro van de uitkering van 750 miljoen euro, zo schrijft Business Insider Nederland. Een andere grootaandeelhouder van TomTom is mediamagnaat John de Mol, goed voor een belang van 5,1 procent. De speciale dividenduitkering levert De Mol ruim 38 miljoen euro op. Deze bedragen zijn overigens voor aftrek van belastingen.

TomTom rondde in april de verkoop van Telematics aan het Japanse bandenmerk Bridgestone af. Voor die tak, die zich bezighoudt met voertuigvolgsystemen en vlootbeheer, betaalde Bridgestone 910 miljoen euro. De verkoop werd in januari aangekondigd.

Bron: Finanzen.nl