Nieuw record tweedehands autoverkoop in aantocht: 2 miljoen

27 december 2018

Er is een ‘aanzienlijke’ kans dat er dit jaar twee miljoen tweedehands auto’s zijn verkocht. Duidelijk is in ieder geval dat de occasionverkoop in 2018 zal uitkomen op een nieuw record, melden Bovag en RDC.

Uit de cijfers van de twee brancheorganisaties blijkt dat er tot en met november 2018 1,84 miljoen auto’s een nieuwe eigenaar hebben gekregen. Dat aantal ligt 1 procent hoger ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Over heel 2017 zijn er bijna 1,98 miljoen tweedehands auto’s van eigenaar gewisseld. Volgens Bovag en RDC heeft de autobranche momenteel een meer dan gemiddeld grote voorraad aan wagens. Daarom noemen ze de kans dat er voor het eerst in de geschiedenis meer dan twee miljoen auto’s verkocht gaan worden ‘aanzienlijk’.

Het aantal elektrische tweedehandsauto’s dat is verkocht, steeg met ruim tachtig procent. In absolute aantallen gaat het dan weer om minder auto’s: zo’n vierduizend. Op de honderd verkochte occassions rijden er zestien op diesel. Dat komt neer op 300.000 auto’s.

Inmiddels is het marktaandeel hybride auto’s opgelopen tot 2,5 procent. Vier op de vijf verhandelde auto’s rijdt op benzine, een getal dat al jaren stabiel is.

Bron: RTLZ.nl

Meld je hier aan!