Lloyds bank introduceert automatisch aanpassen tariefklassen voor hypotheken

Lloyds bank introduceert automatisch aanpassen tariefklassen voor hypotheken

by

Lloyds Bank heeft per 1 januari 2019 haar beleid voor tariefklassen van hypotheken verruimd. Dit betekent dat klanten direct van een lagere rente profiteren als de hypotheek door (extra) aflossen in een lagere tariefklasse valt. Deze verbetering geldt voor nieuwe én bestaande klanten.

Tariefklasse wordt maandelijks gecontroleerd en aangepast

Lloyds Bank voert voortaan iedere maand een controle uit als klanten een vrijwillige extra aflossing op hun hypotheek doen en/of hun hypotheek maandelijks annuïtair of lineair aflossen. Komt de klant door deze maandelijkse en/of extra aflossingen in aanmerking voor een lagere tariefklasse? Dan betaalt hij vanaf de eerstvolgende maand de lagere rente die bij die lagere tariefklasse hoort. De klant hoeft hier zelf niets voor te doen.

Voor nieuwe én bestaande klanten

De wijziging is van toepassing op alle hypotheken van Lloyds Bank (en Bank of Scotland) die bestaan uit tariefklassen. Daarmee is de maatregel niet alleen voor nieuwe hypotheekzoekenden aantrekkelijk, maar juist ook voor bestaande klanten die al een hypotheek hebben met tariefklassen.

Automatisch meedalen stimuleert aflossen

De afnemende populariteit van aflossingsvrije hypotheken heeft ertoe geleid dat steeds meer klanten vrijwillig aflossen op hun hypotheek. Michiel van der Linde, Manager Intermediaire Distributie & Service van Lloyds Bank: “Dat doen klanten in de vorm van tussentijdse aflossingen of door hun hypotheek om te zetten naar een annuïtaire of lineaire aflosvorm. Als door dit soort aflossingen de klant in een lagere tariefklasse komt, dan wijzigen wij het tarief automatisch”, aldus Michiel van der Linde. “De klant wordt beloond voor zijn gedrag in de vorm van een lagere schuld én lagere maandlasten.”

Bron: Eufin.nl