IIRC introduceert academische database over integrated reporting

IIRC introduceert academische database over integrated reporting

by

De International Integrated Reporting Council (IIRC) heeft vandaag de <IR> Academic Database geïntroduceerd, waarin ruim tweehonderd academische studies samenkomen over integrated reporting.

Bedoeling is dat de database, die volgens de IIRC de uitgebreidste verzameling van wetenschappelijk onderzoek naar de impact van integrated reporting biedt, het centrale punt wordt voor academisch onderzoek naar geïntegreerde rapportage, als aanvulling op het wereldwijde <IR> Academic Network.

IIRC-ceo Richard Howitt: “Wat we gezien hebben sinds de introductie vijf jaar terug van het raamwerk voor integrated reporting, is buitengewoon. Het bewijs in deze database bevestigt wat ik altijd heb geloofd: dat integrated reporting kan helpen om financiële stabiliteit en duurzame ontwikkeling in onze markten te stimuleren. Ik dring er bij elke business leader die nog niet regelmatig gebruik maakt van integrated reporting, of bij beleggers die niet met regelmaat gebruik maken van integrated reports bij het bepalen van investeringen, op aan om deze database te bezoeken.”

Volgens de IIRC gebruiken meer dan 1.600 bedrijven in 65 landen integrated reporting om “een ​​duidelijk, beknopt, geïntegreerd verhaal te communiceren dat uitlegt hoe al hun middelen waarde creëren.”

Bron: Accountant.nl