‘Brexit-buddies’ van PwC en KPMG helpen MKB-bedrijven

‘Brexit-buddies’ van PwC en KPMG helpen MKB-bedrijven

by

MKB-Nederland, VNO-NCW en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) hebben het programma ‘Brexit-buddies’ gelanceerd, waarbij experts van onder meer KPMG en PwC kleinere bedrijven met Brexit-vragen bijstaan. De ondernemersorganisatie heeft daarnaast nog een tool gelanceerd, waar MKB-bedrijven de impact van Brexit op hun onderneming kunnen inschatten.

MKB-Nederland heeft samen met VNO-NCW een netwerk van experts bij elkaar gebracht van bedrijven met behalve genoemde accountantsorganisaties de Dutch Flower Group, Rabobank, PWC, KPMG, Post-NL, Heineken, ABN-AMRO en ING. Dit netwerk wordt nog verder uitgebreid. Ook experts van AWVN (voor alle vragen over personele zaken), evofenedex (alles over export en logistiek), Douane, de KvK en RVO maken onderdeel uit van het Brexit-buddy netwerk.

Gevoel van urgentie

Het gevoel van urgentie bij Nederlandse bedrijven over Brexit lijkt nog niet erg groot. Toch kunnen tienduizenden Nederlandse mkb-bedrijven – direct of indirect – geraakt worden door Brexit. Ook worstelen zij regelmatig met de vraag wat zij nu al kunnen doen terwijl er nog geen akkoord is. Om ze hierin bij te staan lanceren MKB-Nederland en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) het nieuwe programma Brexit-Buddies. Hierbij helpen experts van grote bedrijven, branches, de douane en bijvoorbeeld AWVN en evofenedex kleinere bedrijven met hun Brexit-vragen.

Netwerk van experts

Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland: ‘Ondernemers nemen vaak het meest aan van andere ondernemers. Daarom hebben wij een netwerk van experts bij elkaar gebracht uit het bedrijfsleven dat het MKB wil helpen met praktische vragen over Brexit. Je kunt namelijk vaak al meer doen dan je denkt. En we moeten voorkomen dat ondernemers straks op b-day te laat zijn.’

Bijeenkomsten voor MKB

De groep van experts zal op een aantal bijeenkomsten klaar staan voor vragen van MKB’ers. De eerste bijeenkomst staat gepland tijdens het Nationaal Export Event op 3 oktober. Meer Brexit-buddy events volgen tot het eind van het jaar in regio’s met internationaal opererende mkb’ers. Ook zullen enkele online Brexit-buddy sessies plaatsvinden waarbij ondernemers al hun vragen kunnen afvuren op het netwerk van experts. Alle data volgen binnenkort op de website van MKB-Nederland en op hulpbijbrexit.nl. Voor alle vragen in de tussentijd kunnen ondernemers al contact opnemen met het Brexitloket via 0800-023 5327.

Bron: Accountancyvanmorgen.nl