Aantal betalingsproblemen hypotheken neemt verder af

Aantal betalingsproblemen hypotheken neemt verder af

by

Bijna 80.000 huiseigenaren hadden begin oktober een betalingsachterstand van minimaal drie maanden op hun hypotheekaflossing. Dat is ruim 7% minder dan een halfjaar geleden. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse Hypotheekbarometer van het Bureau Krediet Registratie (BKR). Een verdere daling ligt in het verschiet.

Het aantal wanbetalers daalt inmiddels al drie jaar op rij. In juli 2015 beleefde het aantal mensen met een hypotheekachterstand een piek. Op dat moment liepen 113.000 huiseigenaren minimaal drie maanden achter op hun aflossingsschema. BKR verwacht dat het aantal huiseigenaren met een problematische betalingsachterstand op hun hypotheek de komende tijd verder afneemt.

Ook minder nieuwe achterstanden

Volgens BKR-directeur Peter van den Bosch gaat het steeds beter met woningbezitters. “Dat zie je terug in het aantal kredietnemers met betaalachterstanden op hun hypotheek.” Ook het aantal nieuwe achterstanden loopt terug. In het laatste kwartaal kwamen er 1.750 mensen met betaalproblemen bij. Een kwartaal eerder waren dat er 2.100.

Bron: amweb.nl