Nieuwe subsidies beschikbaar energie-innovatie

26 maart 2019

Bedrijven die willen investeren in innovaties die duurzaamheid en economische groei aan elkaar koppelen, komen in aanmerking voor subsidies energie-innovatie. Deze subsidies voor ondernemers, wetenschappers en kennisinstellingen zijn een onderdeel van de Topsector Energie.

De Topsector Energie-regelingen zijn onderdeel van de Regeling nationale EZ-subsidies. Het type projecten dat wordt ondersteund, zijn combinaties van fundamenteel onderzoek, industrieel onderzoek, experimentele ontwikkeling en demonstratie. Hiermee dragen zij bij aan het realiseren van de CO2-doelstellingen uit het ontwerp van het klimaatakkoord. Ook versterken we de Nederlandse concurrentiekracht, werkgelegenheid en welvaart.

Budget

De Topsector Energie biedt jaarlijks ongeveer 130 miljoen euro subsidie aan projecten en onderzoek op het gebied van energie-innovaties. In het schema op de website van RVO staan de te verwachte subsidies energie-innovatie vanuit de Topsector Energie in 2019 – onder voorbehoud van publicatie in de Staatscourant.

Bron: cmweb.nl

Meld je hier aan!