De groeispurt van Rebecca: van bestuurskunde naar de financiële sector

28 december 2022

 

Eigenschappen als hard werken, aanpakken en een grenzeloze nieuwsgierigheid maken dat Rebecca Oomes zich helemaal thuis voelt in een uitdagende omgeving. Hoewel ze nooit verwacht had dat ze financieel consultant zou worden, voelt Rebecca zich bij BAS Consultancy helemaal thuis. Ook (of juist) door haar eigenschappen en bijzondere werkervaring.

Nooit bedacht dat ik dit zou gaan doen

Al tijdens haar studie European Studies aan de Universiteit van Amsterdam kwam Rebecca er achter hoe geweldig het is om hard te werken. Via een bijbaan kwam ze terecht in de thuiszorg, waar ze al snel specialistische zorg leverde voor mensen met ALS. Deze progressieve spierziekte maakt dat mensen steeds verder verlamd raken, met de dood tot gevolg. “We werkten in een team van zorgverleners waar we vierentwintig uur per dag oproepbaar waren,” herinnert Rebecca zich. “Dat was niet altijd eenvoudig, maar wel wat er nodig was. Het houdt je als zorgverlener ook scherp, want in iedere fase van deze ziekte is de zorgbehoefte anders.”

De zorg nam zoveel tijd in beslag dat Rebecca haar studie op een laag pitje zette: “Werken vond ik heerlijk. Maar er was uiteindelijk wel een moment dat ik een keuze moest maken voor het werk met ALS-patiënten of toch wat anders. Dat was niet makkelijk en ik had ook nog geen idee wat ik wilde doen. Dat ik een paar jaar later financieel consultant zou zijn, had ik op dat moment nooit verwacht.” 

Uiteindelijk kiest Rebecca er na vijf jaar intensieve zorg toch voor om de laatste twee jaar van haar bachelor af te ronden in één jaar. Maar wat was nu een logische vervolgstap?


Van bestuurskunde naar de financiële sector

Uiteindelijk is er maar één functie die Rebecca van jongs af aan het allerliefste wil bekleden: ziekenhuisdirecteur. Dus het lijkt haar geen verkeerde keuze om na haar bachelor nog een Master bestuurskunde te doen aan de Universiteit Leiden. “Al snel kwam ik erachter dat dit niet helemaal was wat ik gedacht had, maar ik heb de studie wel afgerond.”

Na het behalen van haar Master kon Rebecca via een consultancybureau (niet BAS Consultancy) aan de slag bij de financiële afdeling van een gemeente. “Daar sloeg ik helemaal op aan, maar ik was op zoek naar meer. Gelukkig werd ik op dat moment benaderd door een recruiter van BAS Consultancy en toen vielen alle stukjes op de plek. Ik vind in dit werk als financieel consultant echt de voldoening en de uitdaging die ik nodig heb. Plus een arbeidsomgeving die me steunt en me vooruithelpt met mijn ambities.” Ondertussen werkt Rebecca al drie jaar voor BAS Consultancy.


"Je hoeft niet perse een harde finance achtergrond te hebben om je hier thuis te voelen"

 

Volgens Rebecca voelt ze zich vooral thuis én gesteund door de mentaliteit die heerst bij BAS Consultancy: schouders eronder, bijzaak is bijzaak, en als er een doel voor ogen is, wordt daar samen naartoe gewerkt. “We zorgen er als team telkens voor dat niemand vastloopt, maar juist dat we elkaar vooruithelpen. Zo kunnen we met alle zorgvuldigheid het allerbeste product afleveren voor onze klanten.”

De ambitie om ziekenhuisdirecteur te worden is er nog steeds


“Dat gaat ook niet veranderen, hoor. Door de uitdagende projecten waar ik via BAS aan mag werken, ben ik al een heel eind op weg met de ervaring die daarvoor nodig is.” Rebecca heeft geen ‘harde finance achtergrond’ maar dat staat haar groei zeker niet in de weg: “Ik leer on the job en doe ondertussen ook nog mijn MBA bij de UvA. Dat dit zo’n goede match is, komt denk ik ook door het uitgebreide sollicitatieproces bij BAS Consultancy. Daar wordt heel zorgvuldig gekeken of een baan als finance consultant ook echt bij je past. En als dat zo is, worden je alle kansen geboden om te groeien.”

>> Lees meer over Rebecca's opdracht bij de De Protestantse Theologische Universiteit (PThU) op de speciale case-pagina >>

 

Wil jij ook werken als finance consultant bij BAS? 

Dan kun je werken aan mooie opdrachten bij toonaangevende organisaties. Bij BAS krijg je alle ruimte en mogelijkheden om jezelf professioneel en persoonlijk te ontwikkelen. Bekijk hier al onze vacatures in uiteenlopende vakgebieden binnen finance. Staat er geen passende vacature voor je bij? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in met onze recruiter Nasneen om de mogelijkheden te bespreken. 

Meld je hier aan!