BAS alumnus Erik Peeters is tegenwoordig zelf de opdrachtgever

01 mei 2023


De nieuwe weg van Erik Peeters


Werken in loondienst als accountant of consultant kan richting geven aan je carrière. Zeker bij een organisatie als BAS Consultancy zijn er voldoende mogelijkheden. Maar natuurlijk zijn er ook professionals die op een gegeven moment de stap maken naar een vaste functie binnen de financiële wereld. Hoe ziet die stap eruit en op welke manier kan dat in samenwerking met BAS Consultancy? Dit is het verhaal van BAS-alumnus Erik Peeters, nu directeur Bedrijfsvoering & Control bij De Haagse Hogeschool en eigenaar van Peeters Financial Consultancy

 

Als je het maar lang genoeg niet weet

Een studiekeuze is op de middelbare school voor Erik niet heel eenvoudig. “Ik had gewoon geen idee wat ik wilde worden.” Gelukkig ziet hij door vakken als economie en statistiek dat hij heel goed is met cijfers. Dus hij besluit bedrijfseconomie te gaan studeren. “En daarna wist ik nog steeds niet wat ik wilde doen.” Erik gaat weer verder studeren voor meer verdieping; dit keer wordt het financiële economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. “Toen dat af was, was ik 27. Ik wist nog steeds niet precies wat ik wilde, maar kwam toen gelukkig in contact met een recruiter die ervoor zorgde dat ik een vrijblijvend gesprek kon voeren met BAS.”

Al snel komt Erik er achter dat hij nu wél zeker weet wat hij wil: consultancy en dan het liefst bij BAS Consultancy. De afwisseling en de verschillende kansen die worden geboden, zijn voor hem precies de manier om te ontdekken wat hij wil. “En ik had daarbij ook een enorm goede klik met de organisatie. Dat merkte ik al tijdens het eerste gesprek; ik mocht gewoon zijn wie ik ben.”

Profit, of non-profit, maakt het wat uit?

De begintijd bij BAS Consultancy bevestigt voor Erik ook dat hij echt als persoon en niet als nummer wordt gezien. “Toen ik voor mijn eerste opdracht op en neer moest naar Middelburg had ik elke dag bijna vier uur reistijd. Ik gaf aan dat ik dat aardig zwaar vond en er werd direct een hotel voor een dag per week geregeld.”

Maar er is ook veel aandacht voor de ontwikkeling van zijn inhoudelijk carrière. Ik heb in die eerste jaren mogen werken bij veel verschillende bedrijven, zowel in de profit als non-profit sector. In eerste instantie heb ik daarin nooit een keuze gemaakt, en dat maakte dat ik ook echt elke keer weer ander werk had. En van verschillende organisatieculturen kon proeven.”

Na drie jaar in loondienst bij BAS Consultancy bedenkt Erik dat hij eigenlijk voor zichzelf wil beginnen. “Maar ik was nog heel jong en had geen netwerk. “ In overleg met zijn werkgever komt hij uit bij een Learn & Earn constructie. Zo blijft hij een vast basisinkomen houden én daar bovenop ontvangt hij een deel van de omzet die hij met zijn BAS-opdrachten realiseert. “Ik heb echt jarenlang plezier gehad van deze constructie. Maar het was in die tijd, zo rond 2009 ook niet echt hoogtij in de financiële sector. Dus er waren soms ook wat wisselingen in mijn inkomen. Op zich niet erg, maar toen mijn vriendin zwanger werd, wilde ik wat meer vastigheid qua inkomen en opdrachten.”

Oude bekende, nieuwe kansen

Erik besluit om bij de Haagse Hogeschool te solliciteren, waar hij al eerder via BAS Consultancy opdrachten heeft uitgevoerd. “Ook bij deze organisatie wist ik dat ik mezelf kon zijn, net als bij BAS.”

Binnen vijf jaar groeit Erik door van senior businesscontroller naar unitmanager en zijn huidige functie: directeur Bedrijfsvoering & Control. “Het leuke is dat ik me bij de Haagse Hogeschool weer op een andere manier kon verdiepen. Ik had echt minimale ervaring als leidinggevende, maar kreeg hier toch de kans om deze ervaring op te doen. Door een combinatie van geluk en lef om in te stappen op functies waar ik nog wat kon leren, ben ik snel doorgegroeid.”

Naast een inhoudelijk goede basis, heeft Erik nog iets anders geleerd bij BAS Consultancy: hij weet heel goed welke consultants hij nodig heeft.

Toch nog heel vaak BAS Consultancy

Hoewel Erik al een tijd niet meer werkt voor BAS Consultancy, heeft hij nog vaak met het bedrijf te maken. “Gelukkig maar, want ik voel me toch nog steeds een ‘BAS-er’ ondanks dat ik al zeven jaar uit dienst ben.”

Erik heeft nog regelmatig contact met oud collega’s om bij te praten, maar ook om ervaringen uit te wisselen. Daarnaast huurt hij ook consultants in, die vaak worden geleverd door BAS Consultancy. De Haagse Hogeschool heeft een mantelovereenkomst met drie verschillende consultancy partijen. Maar, het komt volgens hem zeker vaker dan eens voor dat BAS de meest geschikte kandidaat kan bieden. “Ik kan ook heel snel schakelen met BAS; we spreken elkaars taal. En ik weet door mijn eigen ervaring bij zowel BAS als de Haagse Hogeschool heel goed wat ik nodig heb.” 

Of Erik ooit overweegt om weer terug te keren naar Bas Consultancy? “Nou, voor de aankomende jaren zit ik nog wel even goed in mijn huidige functie. Dat wil niet zeggen dat ik nooit meer terugkeer naar consultancywerk, want dat blijft erg aantrekkelijk. Of dat weer bij BAS wordt, weet ik natuurlijk niet. Maar ik zeg nooit, nooit.”

Learn & Earn: meer vrijheid, maar wel een vast salaris

Veel mensen vinden de stap naar volledige zelfstandigheid net wat te groot, maar dat betekent niet dat het verlangen naar vrijheid verdwijnt. Om die gap te dichten, heeft BAS de Learn & Earn-mogelijkheid ontwikkeld. Het mes snijdt aan twee kanten: je hebt meer vrijheid, maar ook in de garantie van salaris en verzekering. Ideaal voor de ondernemende financial professionals die behoefte hebben aan zekerheid. Wil je daar meer over weten? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in met onze recruiter Nasneen om de mogelijkheden te bespreken.

 

Meld je hier aan!