Expertise

Finance & Control

Inzicht-in-je-financiële-resultaten
financial control

Inzicht in je financiële resultaten

In welke sector je organisatie zich ook bevindt, financiële controle is cruciaal. Inzicht in de financiële resultaten biedt rust en de ruimte om met een gerust hart toekomstplannen te maken. Financial controllers spelen hierbij een belangrijke rol. Via de planning & control cyclus met jaarplan, budget, forecast en analyse van de cijfers zorgen zij voor het benodigde overzicht. Hun kennis van consolidatie, jaarwerk, financial auditing en accounting principles zoals IFRS of Dutch GAAP zorgt er daarnaast voor dat de financiële bedrijfsvoering altijd aan de laatste wet- en regelgeving voldoet. De interim financials van BAS Consultancy zijn breed inzetbaar en kunnen al deze taken op zich nemen.

ontwikkeling in finance

Van finance control naar business control

Het werkgebied van de financial controller is volop in ontwikkeling. Bij steeds meer organisaties vindt er een verschuiving van financial control naar business control plaats. Als sparringpartner van de directie denkt een business controller actief mee over de strategie en de koers van de organisatie. Van controllers wordt verwacht dat ze niet slechts overzicht creëren, maar ook toekomstgericht zijn, kansen zien op het gebied van kostenbesparingen en efficiency realiseren. Zo zorgen controllers voor de cijfermatige onderbouwing van de business plannen zorgt. Als betrokken partner ondersteunt BAS haar opdrachtgevers bij deze transitie. Onze interim financials voegen inhoudelijke expertise toe en helpen organisaties zo het beste uit hun financiële bedrijfsvoering te halen.

Van-finance-control-naar-business-control
Een-goedgevulde-toolbox-voor-de-CFO
de juiste ondersteuning

Een goedgevulde toolbox voor de CFO

Door kennis en capaciteit te leveren, helpt BAS organisaties om in control en compliant te zijn. Om volledige controle over de operatie en procedures te hebben en zo adequaat te kunnen reageren op organisatorische en technologische veranderingen. Daarbij zien bedrijven in steeds meer sectoren in dat het omarmen van zaken als duurzaamheid en circulariteit, heel goed samengaat met een winstgevend business model. Onze finance consultants adviseren opdrachtgevers graag op dit gebied, en zijn onder meer gespecialiseerd in sustainability reporting op basis van GRI en SASB-richtlijnen.

Of het nu om advies op het gebied van business control, het leveren van financial controllers op tijdelijke basis of het coachen van medewerkers op de werkvloer gaat: met de diensten van BAS verzekert elke CFO zich van een goedgevulde toolbox.

whitepaper

Van internal control systemen naar waardemanagement

Bij waardemanagement wordt de omslag gemaakt van het denken in risico’s als mogelijke gebeurtenissen met negatieve gevolgen, naar het besef dat je in elke situatie moet kijken naar kansen én bedreigingen. In deze whitepaper beschrijven we de voordelen van de waardemanagement-benadering.

Download mockup-waardemanagement-1
cases

Opdrachtgevers

BAS-Zadkine-maximaal-benutten-onderwijssubsidies

Zadkine: Maximaal benutten van onderwijssubsidies

Zadkine is een onderwijsinstelling die zo’n 200 mbo-opleidingen, bedrijfstrajecten en opleidingen voor volwassenen in de regio Rotterdam aanbiedt. De coronapandemie heeft sinds begin 2020 grote impact op de onderwijssector. Op aanraden van een leidinggevende die goede ervaringen met BAS Consultancy had, ging Lisette op zoek naar een interim financial om haar bij te staan. 

Bekijk case
BAS-Servicepunt71-grip-op-financiën

Servicepunt71: Grip op financiën

Servicepunt71 is een professionele shared service organisatie voor gemeenten en overheidsorganisaties in de Leidse regio. Om meer grip te krijgen op de financiën, startte het bedrijf het ‘In Control’-project. “We hadden te weinig grip op onze financiën”, vertelt Job Stufkens, teammanager Financieel Advies & Specialisme bij Servicepunt71.

Bekijk case
afspraak maken

Hoe kunnen we je helpen?

Als betrokken partner helpt BAS Consultancy organisaties om het beste uit hun financiële bedrijfsvoering te halen. Dit doen we door met de kennis en capaciteit van onze interim financials blijvende waarde te creëren. Van business controllers tot financial controllers en auditors: onze consultants beschikken over sectorspecifieke kennis en kennen de financiële uitdagingen van nu en de toekomst. Meer weten over wat de specialisten van BAS Consultancy voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Maak een afspraak
Hoe-kunnen-we-je-helpen-Finance

BAS Consultancy
Benoordenhoutseweg 43
2596 BC Den Haag

+31 070 312 20 80
info@basconsultancy.nl