Sector

De Energiesector

Utility-markt-transitie-met-BAS-Consultancy
Financiële ondersteuning

Een markt in transitie

De energiesector is met recht een markt in transitie. De overstap naar duurzame energievormen heeft grote gevolgen voor de bedrijfsvoering van organisaties in deze branche. Ook is er een sterke verschuiving van gecentraliseerde naar gedecentraliseerde energiesystemen waar de klanten steeds meer inspraak willen in hoe en waar hun energie wordt opgewekt. De traditionele bedrijfsmodellen van zowel energiebedrijven als nutsbedrijven in de water-, elektriciteits- en gasvoorziening staan hierdoor flink onder druk, met als gevolg dat er een grote innovatiedrang is. Met behulp van nieuwe energievormen en innovatie technologieën breiden bedrijven hun dienstverlening voortdurend uit. Ook regelgeving als de Wet Onafhankelijk Netbeheer (WON), vaak de Splitsingswet genoemd, heeft grote impact op de bedrijfsvoering van organisaties in deze sector. Deze wet bepaalt dat netbeheer-activiteiten gescheiden moeten zijn van activiteiten op het gebied van productie, levering of handel van energie. Dit zorgt voor het ontstaan van nieuwe bedrijven waarvan de activiteiten gescheiden zijn, wat diverse uitdagingen op het gebied van risico en controle met zich meebrengt. De interim financials Energy & Utilities van BAS Consultancy helpen organisaties om hier zo goed mogelijk mee om te gaan en het beste uit hun financiële bedrijfsvoering te halen.

Toelichting accountmanager

Snijvlak van finance en IT

De snel veranderende businessmodellen in de utilities-sector hebben grote invloed op de financiële bedrijfsvoering. Accountmanager Remy de Bliek ziet dat er bij bedrijven in de utilities een grote behoefte is aan specialisten die op het snijvlak van finance en IT opereren. “Het gaat om complexe vraagstukken die naar concrete projecten moeten worden vertaald. Daarnaast is compliance zeer belangrijk in deze sterk gereguleerde markt. Met de specialisten van BAS kunnen we bedrijven daarbij op verschillende manieren ondersteunen. Of het nu gaat om het bieden van capaciteit op interim basis, of het pakken van een leidinggevende rol bij een complex project.”

BAS-Consultancy-Snijvlak-finance-IT
BAS-Consultancy-financials-adviseren-nutsbedrijven
Breed inzetbaar

Onze financials adviseren nutsbedrijven op vele fronten

De future-proof financials van BAS kunnen bedrijven in de utilities op verschillende manieren ondersteunen. Van het aansturen van controllers en accounting-afdelingen tot het inrichten van controlekaders en processen en het optimaliseren van de financiële processen: onze consultants staan voor ene menselijke aanpak, waarmee ze de brug slaan tussen de IT-expert, medewerkers en de bedrijfsstrategie. Zodat jij het beste uit je financiële bedrijfsvoering kan halen. De interim financials energiesector van BAS zijn breed inzetbaar en hebben zowel ervaring in de publieke sector, als op de zakelijke markt. Ze beschikken over de laatste kennis en zijn daarom in staat om bedrijven op vele fronten te adviseren. Of het nu gaat om het implementeren van de laatste wet- en regelgeving op het gebied van data en privacy of advies over de toepassing van blockchaintechnologie.

whitepaper

Sustainability Reporting

Sustainability reporting zorgt voor een transparante verantwoording van de wijze waarop je organisatie bijdraagt aan een duurzame wereld. Maar hoe maak je écht het verschil? In deze whitepaper geven we antwoord op de belangrijkste vragen rondom duurzaamheidsverslagen. 

Download mockup-sustainability-reporting-1
cases

Opdrachtgevers

BAS-Zadkine-maximaal-benutten-onderwijssubsidies

Zadkine: Maximaal benutten van onderwijssubsidies

Zadkine is een onderwijsinstelling die zo’n 200 mbo-opleidingen, bedrijfstrajecten en opleidingen voor volwassenen in de regio Rotterdam aanbiedt. De coronapandemie heeft sinds begin 2020 grote impact op de onderwijssector. Op aanraden van een leidinggevende die goede ervaringen met BAS Consultancy had, ging Lisette op zoek naar een interim financial om haar bij te staan. 

Bekijk case
BAS-Servicepunt71-grip-op-financiën

Servicepunt71: Grip op financiën

Servicepunt71 is een professionele shared service organisatie voor gemeenten en overheidsorganisaties in de Leidse regio. Om meer grip te krijgen op de financiën, startte het bedrijf het ‘In Control’-project. “We hadden te weinig grip op onze financiën”, vertelt Job Stufkens, teammanager Financieel Advies & Specialisme bij Servicepunt71.

Bekijk case
Afspraak maken

Hulp nodig om effectief te handelen binnen een grillige markt?

Accountmanager Remy de Bliek ziet de diensten van BAS Consultancy graag als ‘de goedgevulde toolbox van de CFO’. “Of het nu gaat om het vertalen van complexe vraagstukken naar concrete projecten of het snel en flexibel inspelen op capaciteitstekorten. Met welke uitdaging de financiële kolom van een organisatie ook te maken heeft, BAS heeft de interim financials in huis om de juiste expertise en ondersteuning te bieden.” Benieuwd wat Remy voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met hem op.

Maak kennis met Remy
Contact-Remy-de-Bliek-BAS-Consultancy-1

Remy de Bliek
Accountmanager Zakelijke markt

+31 6 824 238 99
remy.de.bliek@basconsultancy.nl