Sector

NGO's & Stichtingen

BAS-Consultancy-fondsenwerving-1
georganiseerde projectadministratie

Van financiën tot fondsenwerving

Voor NGO’s en stichtingen is het afleggen van financiële verantwoording cruciaal. De totale inkomsten uit fondsenwerving ten opzichte van subsidies nemen toe. En of het nu om donateurs, subsidieverstrekkers of fondsenbeheerders gaat; zij moeten goed worden geïnformeerd over waar hun geld naar toe is gegaan en welke doelen ermee zijn behaald. Daarom is een goed georganiseerde projectadministratie voor organisaties in deze sector van groot belang. Maar lang niet alle organisaties hebben de budgetten of mankracht om dit te realiseren. BAS Consultancy levert tegen een scherp tarief kennis en capaciteit, zodat organisaties het beste uit hun financiële bedrijfsvoering kunnen halen. Dankzij onze interim financials hebben NGO’s en stichtingen constant inzicht in de financiële kant van hun projecten en zijn ze als eerste op de hoogte van relevante ontwikkelingen op het gebied van fondsenwerving.

Toelichting accountmanager

Zo leveren de interim financials van BAS hun toegevoegde waarde voor NGO’s

Onze Business Unit Manager Marit Pekelsma is al langere tijd actief in de NGO-wereld. Ze weet hoe complex de financiële bedrijfsvoering kan zijn voor deze organisaties die soms op meerdere continenten hun activiteiten ontplooien. “Daar zit de toegevoegde waarde van BAS”, ziet ze. “Door kritisch naar de inrichting van financiële processen te kijken, halen NGO’s en stichtingen meer uit hun levensader: het geld dat ze uit fondsenwerving en subsidies binnenkrijgen.” Volgens Marit is de flexibele inhuur van interim financials zeker in deze branche vaak een uitkomst. “Als er een nieuwe meerjarige subsidie wordt toegekend, is het belangrijk om daar zo snel mogelijk mee aan de slag te kunnen. Met de consultants van BAS kan je dat goed en snel organiseren, zodat je als NGO snel aan de slag kunt met de vraagstukken die er voor jou écht toe doen.”

Toegevoegde-waarde-NGO’s-BAS-Consultancy-1
BAS-Consultancy-Future-proof-financials-met-internationale-ervaring-NGO-sectorConsultancy-1
Betrokken ondersteuning

Future-proof financials met internationale ervaring in de NGO-sector

Op zoek naar consultants met kennis van de NGO-sector en internationale ervaring? BAS Consultancy heeft ze in huis. Onze future-proof financials ondersteunen organisaties als NGO’s en stichtingen op interim-, project- of consultancybasis. We bieden een veelzijdige dienstverlening: van ondersteuning bij de implementatie van nieuwe financiële systemen en het begeleiden van de transitie van financial control naar business control tot vraagstukken rond compliance of financiële administratie. Door hun achtergrond in auditing en accounting brengen onze consultants financiële risico’s op de korte en lange termijn feilloos in kaart. De corona-pandemie heeft de werkzaamheden van NGO’s nog meer onder druk gezet. 2030, de einddatum van de SDG’s, komt steeds dichterbij. Maar veel projecten liggen noodgedwongen stil door de impact van corona. Daar is de komende tijd veel werk te verzetten, en daar kunnen NGO’s de ondersteuning van BAS goed bij gebruiken.

whitepaper

Sustainability Reporting

Sustainability reporting zorgt voor een transparante verantwoording van de wijze waarop je organisatie bijdraagt aan een duurzame wereld. Maar hoe maak je écht het verschil? In deze whitepaper geven we antwoord op de belangrijkste vragen rondom duurzaamheidsverslagen. 

Download mockup-sustainability-reporting-1
cases

Opdrachtgevers

BAS-Zadkine-maximaal-benutten-onderwijssubsidies

Zadkine: Maximaal benutten van onderwijssubsidies

Zadkine is een onderwijsinstelling die zo’n 200 mbo-opleidingen, bedrijfstrajecten en opleidingen voor volwassenen in de regio Rotterdam aanbiedt. De coronapandemie heeft sinds begin 2020 grote impact op de onderwijssector. Op aanraden van een leidinggevende die goede ervaringen met BAS Consultancy had, ging Lisette op zoek naar een interim financial om haar bij te staan. 

Bekijk case
BAS-Servicepunt71-grip-op-financiën

Servicepunt71: Grip op financiën

Servicepunt71 is een professionele shared service organisatie voor gemeenten en overheidsorganisaties in de Leidse regio. Om meer grip te krijgen op de financiën, startte het bedrijf het ‘In Control’-project. “We hadden te weinig grip op onze financiën”, vertelt Job Stufkens, teammanager Financieel Advies & Specialisme bij Servicepunt71.

Bekijk case
Afspraak maken

Hulp nodig bij ontwikkelingssamenwerking en interne beheersing?

Door samen te werken kom je verder en kan je ontzettend veel impact maken. Marit gaat voor ‘duurzaamheid' in de breedste zin van het woord. “Dat gaat voor mij niet alleen om de alledaagse keuzes die BAS maakt op kantoor, maar ook om de relaties die je met opdrachtgevers opbouwt. Bij BAS gaan we voor the bigger picture: we hebben een mondiale blik op de wereld waarin NGO’s en stichtingen zich begeven. Bij onze opdrachtgevers nemen we de lessen mee die we in de gehele sector opdoen. Zo bouw je samen aan een betere toekomst.”

Team-BAS-Marit-Pekelsma

Marit Pekelsma
Business Unit Manager Publieke Sector & Onderwijs

+31 6 10818628
marit.pekelsma@basconsultancy.nl