Sector

Financial Services

Financial-services-in-beweging-met-BAS-Consultancy
De financiële sector

Financial services in beweging

De financiële sector heeft de afgelopen jaren grote veranderingen doorgemaakt. Of het nu om banken, verzekeraars, vermogensbeheerders of andere financiële dienstverleners gaat: de behoeftes van klanten veranderen, de concurrentie neemt toe, wet- en regelgeving worden aangescherpt en technologische ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Zo is er een disruptieve markt ontstaan, met veel concurrentie. Fintechbedrijven werpen zich op als modern alternatief voor de meer traditionele financiële instellingen. En payment service providers groeien in recordtempo van start- en scale-up uit tot spelers van wereldformaat. Tegelijkertijd is de financiële sector een markt waarin van bedrijven steeds meer wordt gevraagd op het gebied van control en compliance. Waarbij zaken als Customer Due Dilligence en Know Your Customer onmisbare onderdelen zijn geworden van de bedrijfsvoering. BAS Consultancy levert kennis en capaciteit om organisaties in de financial services hierin te ondersteunen.

Toelichting accountmanager

Future proof financials voor financiële dienstverleners

Accountmanager Remy de Bliek deed ervaring op in het bankwezen en heeft de sector de afgelopen jaren zien veranderen. Daarom weet hij hoe belangrijk het is dat bedrijven meebewegen met de gevraagde veranderingen en hier de juiste financieel specialisten voor in huis halen. “Van cryptovaluta en blockchaintechnologie tot de verstrekkende impact van Europese richtlijnen als PSD2: dankzij het interne opleidingsinstituut van BAS zijn onze future-proof interim financials altijd up-to-date en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zo beschikken ze altijd over de juiste kennis en vaardigheden om onze klanten vooruit te helpen. Dat is essentieel in een markt waar de impact van technologische innovatie en snel veranderende wet- en regelgeving zo groot is.”

Future-proof-financials-bas-consultancy
Future-proof- financials
Betrokken ondersteuning

Veranderende bedrijfsmodellen

Om competitief te blijven in een markt die zo snel verandert, zijn bedrijven in de financial services constant op zoek naar nieuwe manieren om klanten te bedienen en hun dienstverlening innovatiever en gebruiksvriendelijker te maken. Bij dit soort veranderende bedrijfsmodellen horen ook nieuwe kostprijsberekeningen, rapportages en een aangepaste inrichting van de administratieve organisatie. BAS Consultancy levert breed inzetbare specialisten die op interim-, project-, of consultancybasis die hierin kunnen ondersteunen. Onze interim financials en business controllers beschikken over de laatste kennis: van het auditen van uw AO/IC tot de implementatie van blockchaintechnologie.

sustainability reporting

Duurzaamheid op de agenda

Naast grote ontwikkelingen op het gebied van innovatie, speelt duurzaamheid een steeds grotere rol in de financiële sector. Zowel consumenten als toezichthouders kijken steeds nadrukkelijker naar de impact die financiële instellingen – van banken en verzekeraars tot pensioenbeheerders – hebben op het welzijn van mens en planeet. Daarbij zien steeds meer bedrijven in de financial services in dat het omarmen van zaken als duurzaamheid en circulariteit heel goed samengaat met een winstgevend business model. Onze interim financials adviseren opdrachtgevers graag op dit gebied, en zijn onder meer gespecialiseerd in sustainability reporting op basis van GRI en SASB-richtlijnen.

Duurzaamheid-op-de-agenda-met-BAS-Consultancy
whitepaper

Sustainability Reporting

Sustainability reporting zorgt voor een transparante verantwoording van de wijze waarop je organisatie bijdraagt aan een duurzame wereld. Maar hoe maak je écht het verschil? In deze whitepaper geven we antwoord op de belangrijkste vragen rondom duurzaamheidsverslagen. 

Download mockup-sustainability-reporting-1
cases

Opdrachtgevers

BAS-Zadkine-maximaal-benutten-onderwijssubsidies

Zadkine: Maximaal benutten van onderwijssubsidies

Zadkine is een onderwijsinstelling die zo’n 200 mbo-opleidingen, bedrijfstrajecten en opleidingen voor volwassenen in de regio Rotterdam aanbiedt. De coronapandemie heeft sinds begin 2020 grote impact op de onderwijssector. Op aanraden van een leidinggevende die goede ervaringen met BAS Consultancy had, ging Lisette op zoek naar een interim financial om haar bij te staan. 

Bekijk case
BAS-Servicepunt71-grip-op-financiën

Servicepunt71: Grip op financiën

Servicepunt71 is een professionele shared service organisatie voor gemeenten en overheidsorganisaties in de Leidse regio. Om meer grip te krijgen op de financiën, startte het bedrijf het ‘In Control’-project. “We hadden te weinig grip op onze financiën”, vertelt Job Stufkens, teammanager Financieel Advies & Specialisme bij Servicepunt71.

Bekijk case
Nieuwsgierig?

Maak een afspraak

Accountmanager Remy de Bliek ziet de diensten van BAS Consultancy graag als ‘de goedgevulde toolbox van de CFO’. “Of het nu gaat om het vertalen van complexe vraagstukken naar concrete projecten of het snel en flexibel inspelen op capaciteitstekorten. Met welke uitdaging de financiële kolom van een organisatie ook te maken heeft, BAS heeft de interim financials in huis om de juiste expertise en ondersteuning te bieden.” Benieuwd wat Remy voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met hem op.

Maak kennis met Remy
Contact-Remy-de-Bliek-BAS-Consultancy

Remy de Bliek
Accountmanager Zakelijke markt

+31 6 824 238 99
remy.de.bliek@basconsultancy.nl