Voel je je als finance consultant wel echt onderdeel van het team?

28 juli 2022

Je hebt teamplayers en solisten. En van alles daar tussenin. Maar bij welke groep je ook hoort, contact met collega’s en vakgenoten is voor iedereen leuk en belangrijk. Het helpt je om even afstand te nemen van je dagelijkse bezigheden. Te reflecteren op de projecten waar je aan werkt. En zeg nou zelf: wat is werken zonder zo nu en dan een epic event of feest?


Het teamgevoel op de werkvloer, is dat er?

We kennen het allemaal wel van voetbal of hockey; dat gevoel dat je met z’n allen in de juiste flow zit en wint. Je team is perfect op elkaar ingespeeld, de taken zijn goed verdeeld en samen kunnen jullie de wereld aan. Op de werkvloer is teamgevoel ook een belangrijk thema. Maar de doelen, de spelers en de tegenstanders laten zich daar wat lastiger definiëren. Managers leren om aan te geven wat ze verwachten van werknemers. Om een open en veilige cultuur te creëren en elkaar regelmatig te spreken zodat iedereen weet wat er speelt. Toch is de praktijk weerbarstig en blijkt dat een fijn en warm teamgevoel soms ver te zoeken is.

Vast of tijdelijk, maakt dat uit voor het teamgevoel?

Maakt het voor een goed teamgevoel uit of je in vaste dienst bent of interim werkt? Je zou zeggen dat collega’s die lang met elkaar samenwerken een diepere band met elkaar opbouwen en daardoor een sterker teamgevoel ervaren. Dat kan zeker zo zijn. De keerzijde is dat je elkaar uiteindelijk zo goed kent dat het misschien wel gezellig is, maar je vakinhoudelijk niet veel aan elkaar hebt. Iemand die voor een kortere periode ergens werkt en makkelijk contact maakt, geeft en krijgt gezelligheid, terwijl er over en weer ook nog de frisse blik is die ervoor zorgt dat je elkaar inhoudelijk versterkt.

Tijdelijk werk en toch een thuisbasis

Laten we nog even verder inzoomen op dat tijdelijke dienstverband. Professionals die gedetacheerd worden, horen in feite bij twee organisaties: het bedrijf of de organisatie waar ze op dat moment werken én de organisatie die hen detacheert. Dat heeft zo z’n voordelen. Want naast de dagelijkse collegialiteit die je ervaart op je tijdelijke werkplek, is er altijd een ‘thuisbasis’ om op terug te vallen. Een goede detacheerder is natuurlijk betrokken bij de consultants. Op allerlei niveaus; zowel vakinhoudelijk als sociaal.

Work hard, play hard

Bij BAS Consultancy hanteren we het credo ‘work hard, play hard’. Die balans houden we goed in de gaten. Dus maximaal presteren op het project, maar ook flink feesten op z’n tijd. Bij BAS werken zo’n 75 finance professionals. Als consultant op het gebied van control, audit, compliance, ERP of Business Intelligence koppelen we je aan een team van 6 tot 8 andere BAS consultants. Dit team ontvangt een jaarlijks budget en bepaalt zelf hoe dat wordt besteed aan inhoudelijke en ontspannende events. Je kunt bijvoorbeeld samen een seminar, beurs of congres bezoeken. En samen leuke dingen doen, zoals uit eten, naar een escaperoom of een weekendje weg.

Sparren met vakgenoten

Het mooie van dit team aan collega consultants is dat het niet je dagelijkse collega’s zijn. Daardoor krijg je een objectieve blik op de zaken die je bezighouden. Door regelmatig te sparren met vakgenoten die ook als consultant gedetacheerd worden, groei je als professional en word je steeds beter in je werk. Zowel inhoudelijk als de manier waarop je je binnen organisaties manifesteert. De ervaring leert dat het heel fijn is om een aantal buddy’s te hebben die je goed kent doordat je elkaar regelmatig ziet. En met wie je altijd even kunt bellen of afspreken om een biertje te drinken en even te overleggen. En dat juichen we alleen maar toe!

Wil jij werken als finance consultant bij BAS?

Wil jij werken aan mooie opdrachten bij toonaangevende organisaties? Bij BAS krijg je alle ruimte en mogelijkheden om jezelf professioneel en persoonlijk te ontwikkelen. Bekijk hier al onze vacature in uiteenlopende vakgebieden binnen finance. Staat er geen passende vacature voor je bij? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in met onze recruiter Andre om de mogelijkheden te bespreken.

 

Meld je hier aan!