Ondernemen of loondienst. Wat past bij jou als finance professional?

30 juni 2022

Als finance consultant bij BAS werk je aan de meest uitdagende projecten bij interessante opdrachtgevers. Actuele vakkennis en een sterke persoonlijkheid zijn hierin onmisbaar. Daarom ben je als BAS’er altijd in ontwikkeling. Je volgt opleidingen en je krijgt persoonlijke coaching en begeleiding. Na een jaar bij ons in dienst bieden we jou als consultant de mogelijkheid om je ondernemerschap te ontdekken. Je profiteert van het zelfstandig ondernemerschap, maar met de zekerheid van een vast salaris. Je draagt dan meer risico, maar kunt ook meer verdienen. Op dit moment werken 15 van onze 75 consultants volgens deze Learn & Earn overeenkomst. Wat die constructie precies inhoudt vertellen we je graag in dit blog.

Ondernemen of loondienst: wat is het verschil?

Het grootste verschil is dit: in loondienst zorgt je werkgever dat jij je kunt focussen op je taken en ontvang je maandelijks een vast salaris. Dat salaris is niet afhankelijk van je prestaties, die natuurlijk wel regelmatig worden besproken. Bij Learn & Earn bepaalt jouw prestaties wel mede je inkomen. Hoe meer tevreden klanten, des te meer jij verdient. Het mooie is: bij BAS hoef je niet te kiezen voor het een of het ander. Je kunt het beiden hebben: de zekerheid van loondienst én de extra’s die het ondernemerschap biedt. Dat vraagt natuurlijk wel een beetje lef.

Learn & Earn: meer vrijheid, maar wel een vast salaris

Veel mensen vinden de stap naar volledige zelfstandigheid net wat te groot, maar dat betekent niet dat het verlangen naar vrijheid verdwijnt. Om die gap te dichten, heeft BAS de Learn & Earn-mogelijkheid ontwikkeld. Het mes snijdt aan twee kanten: je hebt meer vrijheid, maar ook in de garantie van salaris en verzekering. Ideaal voor de ondernemende financial professionals die behoefte hebben aan zekerheid.

Wel de lusten, maar niet de lasten van het ondernemerschap

BAS is echt een kennisorganisatie en dat bereik je alleen als mensen zich binnen hun vakgebied ontwikkelen. Daarom zijn we betrokken bij wat onze consultants doen, wat je ideeën zijn en hoe je je carrière wilt inrichten. Learn & Earn biedt je maximale zeggenschap over je werk. Je hebt interessante projecten bij aansprekende opdrachtgevers en je bepaalt zelf hoe je agenda eruitziet, terwijl je verzekerd bent van inkomsten. Heb je even geen opdracht? Geen probleem, je hebt immers een vast contract en dus gegarandeerde inkomsten. Kortom, je hebt wel de lusten, maar niet de lasten van het ondernemerschap. Want je hoeft je niet druk te maken over je eigen administratie, acquisitie en betaling van facturen. Bovendien kun je terugvallen op een club ambitieuze en ondernemende finance professionals om mee te sparren. Of om gewoon leuke dingen mee te doen.

Zo werkt Learn & Earn

We zetten nog een aantal belangrijke zaken voor je op een rij:

 • Ook bij Learn & Earn is de consultant een vaste werknemer van BAS.
  BAS zal dan ook zorgdragen voor sociale lasten en loonheffing.
 • De commerciële bonus voor nieuwe opdracht of werknemer blijft van toepassing.
 • Je mag zelf de secundaire arbeidsvoorwaarden kiezen. Deze worden achteraf als één bedrag in mindering gebracht op de gerealiseerde omzet.
 • Je kunt ervoor kiezen om geen pensioen op te bouwen, als je een verklaring ondertekent dat BAS wordt gevrijwaard van de wettelijke verplichting.
 • Er wordt geen arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Je kunt als optie gebruik maken van de lopende WGA gat verzekering.
 • De 8% vakantievergoeding is geïntegreerd in het Basis salaris.
 • De spaarloon en levensloopregeling veranderen niet en kunnen als opties worden ingekocht.
 • Ouderschapsverlof geldt als onbetaald verlof.
 • Zwangerschapsverlof verloopt via het UWV. Je krijgt via BAS een uitkering van het UWV ter hoogte van je vaste salaris.

 

Wil jij werken als finance consultant bij BAS?

Wil jij werken aan mooie opdrachten bij toonaangevende organisaties? Bij BAS krijg je alle ruimte en mogelijkheden om jezelf professioneel en persoonlijk te ontwikkelen. Bekijk hier al onze vacature in uiteenlopende vakgebieden binnen finance. Staat er geen passende vacature voor je bij? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in met onze recruiter Nasneen om de mogelijkheden te bespreken.

 

Meld je hier aan!