Aantal kredietnemers met betalingsproblemen blijft dalen

19 juli 2018

Het aantal consumenten met een betalingsachterstand op hun krediet is bijna terug op het niveau van het begin van de economische crisis. Van alle bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) geregistreerde kredietnemers heeft 6,4% een betalingsachterstand.

Dertigers

Op dit moment staan nog 674.000 consumenten met betaalproblemen geregistreerd bij het BKR. Dat is 6,4% van het totaal aantal mensen met een krediet, ruim 10,6 miljoen. Dertigers hebben relatief gezien het vaakst problemen: 10,1% van de bijna 1,7 miljoen mensen met krediet betaalt niet op tijd. De grootste groep mensen met een betalingsachterstand is in de leeftijd van 41 tot en met 50 jaar. Van deze ruim 2,1 miljoen kredietnemers hadden bijna 182.000 consumenten op 1 juli betalingsproblemen (8,4%), aldus het BKR.

Volgens BKR-directeur Peter van den Bosch is de dalende trend in betalingsachterstanden een belangrijk teken dat het beter gaat met de economie. “Als de economische vooruitzichten positief blijven, verwachten we de komende tijd een verdere teruggang van het aantal mensen met betalingsproblemen op hun krediet.”

Bron: Amweb.nl

Meld je hier aan!