“Kun je als startende finance consultant eigenlijk wel echt een verschil maken?”

13 oktober 2021

Consultant Bart Koenders vertelde over het vooroordeel dat consultancy geen duurzame carrière zou zijn (het tegendeel is volgens hem trouwens waar). Al pratende kwam Bart terecht bij een ander vooroordeel: dat je als consultant niet echt een verschil kunt maken.

Dit vooroordeel leggen we voor aan Brady van der Well, finance consultant via BAS Consultancy bij Fiberklaar. Hij vertelt graag over zijn ervaring en of zijn werk eigenlijk wel impact heeft:

Wat zijn de vooroordelen waar finance consultants (in de zorg) mee te maken hebben? En zit er misschien wel een kern van waarheid in, of slaan mensen de plank volledig mis? Zij die het kúnnen weten, de consultants zelf, vertellen hoe het echt is om voor BAS te werken als finance consultant.

Consultant Brady van der Well gaat dieper in op het vooroordeel dat je als startende consultant eigenlijk maar weinig impact hebt

“Deze vraag komt denk ik niet voor niets bij mij terecht; vooral mensen van ‘mijn generatie’, millennials en GenZ, schijnen impact hebben belangrijker te vinden dan bijvoorbeeld een goed salaris verdienen. Gelukkig kun je bij BAS beide bereiken, al komt dat niet zomaar aangewaaid.

Bewuste keuze

“Tijdens mijn opleiding heb ik al wat werkervaring opgedaan en wist daardoor al min of meer wat werken in de financiële sector inhoudt. Ik heb dus heel bewust gekozen voor de consultancy. Juist in de eerste jaren van een carrière in de finance is het belangrijk om veel ervaring op te doen op verschillende vlakken - en dat kan bij BAS.”

“Als je in loondienst bent, verander je misschien elke twee jaar van functie omdat je doorgroeit. Als consultant heb je elke paar maanden een nieuw project waar je je in kunt vastbijten. Voor mijn gevoel kan ik juist op die manier verschil maken, door elke dag bij te dragen aan iets nieuws.”

Groeien

“Het is wel zo dat mensen soms denken dat je als finance consultant vooral afgescheept wordt met saaie klussen, om de overhead op te vangen. Dat heb ik in mijn carrière bij BAS de afgelopen anderhalf jaar in ieder geval nog niet meegemaakt.”

“Wel wordt er goed rekening gehouden met wat je kunt en krijg je vooral opdrachten waar je veel van leert. Ik begon bijvoorbeeld met een opdracht waar ik werkzaamheden deed die ik al eerder had gedaan - zo kon ik rustig wennen. Ondertussen ben ik al heel snel doorgegroeid van junior consultant, naar een medior functie.”

Stevige basis

“Starters hoeven bij BAS echt niet bang te zijn dat ze een nummer worden en anoniem mee moeten doen met de rat race. Ik heb heel bewust gekozen voor deze tak van sport, juist om de afwisseling en de uitdagingen. Bij BAS werd ik gewoon warm ontvangen, dus ik was al snel verkocht.”

“Kortom, je kunt bij BAS als finance consultant wel degelijk een verschil maken en een stevige basis leggen voor je carrière. Dat is overigens een ander vooroordeel dat ik wel eens hoor, dat mensen denken dat je als finance consultant veel te generiek wordt en niet meer interessant bent voor functies in het hogere echelon. Maar daar kan mijn collega Björn van Dam je alles over vertellen.”

Meld je hier aan!