Zo ervaren de mensen bij BAS de bedrijfscultuur

14 juli 2022

Van alle manieren waarop je een bedrijf of organisatie kunt omschrijven, is cultuur de lastigste. Het is een gevoel, een sfeer, een klik die er wel of niet is. Toch is die bedrijfscultuur een superbelangrijke voorwaarde om het naar je zin te hebben in je job. Want in een positieve cultuur voel je je op je gemak en groei je het beste. De vraag is dus hoe je zo’n cultuur herkent. En omdat het uiteindelijk allemaal mensenwerk is, hebben wij het maar eens aan onze eigen mensen gevraagd: de finance consultants van BAS Consultancy.

Waarden

Wij hebben de afgelopen 24 jaar geprobeerd een prettige cultuur te ontwikkelen. Je zou die cultuur kunnen omschrijven met waarden als samenwerking, de mens centraal, plezier, vrijheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheid. Maar ja, dat zijn ook maar woorden. Hoe komen die waarden tot leven in het werk van onze consultants? We hebben het aan ruim 50 mensen gevraagd, zowel onze gedetacheerde consultants als werknemers op ons kantoor. Dit is wat ze zeiden.

“Werken bij BAS voelt als thuiskomen. Er heerst een open en toegankelijke bedrijfscultuur en ik krijg de ruimte om mijzelf te ontwikkelen tot de professional die ik wil zijn”

- BAS consultant - 

Familiecultuur

Wat we veel terugkregen is de open, toegankelijke en verbindende familiecultuur waardoor er persoonlijke aandacht en waardering is voor iedereen. Daarnaast de intrinsieke drijfveer om te blijven ontwikkelen, niet alleen als organisatie maar ook als individu: de consultants en onze mensen op kantoor. We worden gezien als een persoonlijke club, kleinschalig, met leuke teams en managers en veel ontwikkelingsmogelijkheden, onder andere door een ruim opleidingsbudget. Ook het feit dat we onze sustainability goals serieus nemen wordt gewaardeerd als onderdeel van onze cultuur.

“Ik vind het belangrijk om verbonden te blijven met mijn collega’s bij BAS. Ik heb mij aangesloten bij een team collega’s waarmee we regelmatig sporten of een hapje eten”

- BAS consultant -

Wat vinden onze consultants van werken bij BAS?

Dit zijn de 10 belangrijkste redenen om consultant te zijn bij BAS:

  1. Bij BAS ben je geen nummertje. Jij staat op nummer 1.
  2. Je kiest zelf de opdracht die bij je past.
  3. Je krijgt de vrijheid om je eigen dienstverband te kiezen: volledig in loondienst of deels als ondernemer.
  4. De opdrachten zijn uitdagend en afwisselend.
  5. Je krijgt een ontwikkelingsbudget van €6000,- per jaar om zelf te besteden bij ons aangesloten opleidingsinstituut Creating Insights.
  6. Je ontmoet gelijkgestemde collega’s op onze kantoren in Den Haag en Amsterdam.
  7. Je kiest welke activiteiten je leuk vindt om te doen met je collega’s.
  8. Je bent onderdeel bent van een hecht team van finance professionals.
  9. Je hebt een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.
  10. Je draagt bij aan een duurzame wereld voor iedereen, door onze MVO-activiteiten.

“Samen zetten we ons in voor een betere samenleving. Daarom steunen we Free a girl, een stichting die zich wereldwijd inzet voor bevrijding en begeleiding van slachtoffers van kinderprostitutie. ”

- BAS consultant -

De opleidingsmogelijkheden zijn bovengemiddeld

De keuzemogelijkheden die je hebt in sectoren, type organisatie en soorten projecten worden vaak genoemd. Het zorgt ervoor dat je altijd een mooie uitdaging hebt en geen dag hetzelfde is. Als duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid belangrijke thema’s voor je zijn, dan kun je je werkomgeving en opdracht daarop selecteren. Zo kun je snel ontdekken welke omgeving je het beste ligt en op welk vlak je je verder wilt ontwikkelen. En over ontwikkeling gesproken; de coaching- en opleidingsmogelijkheden vanuit BAS zijn volgens onze consultants bovengemiddeld.

Je voelt de vrijheid om jezelf te kunnen zijn

Het bijzondere is dat onze consultants aangeven dat ze de bedrijfscultuur meteen tijdens het eerste gesprek al goed aanvoelden. Ze vertelden ons dat ze persoonlijke gesprekken hadden waarbij ze direct een klik voelden. De vrijheid die je voelt om jezelf te kunnen zijn. En het gevoel onderdeel te zijn van een verbindende organisatie. Die eerste indruk blijkt vaak juist te zijn en is blijvend, ook bij mensen die al jaren voor ons werken.

Wil jij werken als finance consultant bij BAS?

Wil jij werken aan mooie opdrachten bij toonaangevende organisaties? Bij BAS krijg je alle ruimte en mogelijkheden om jezelf professioneel en persoonlijk te ontwikkelen. Bekijk hier al onze vacature in uiteenlopende vakgebieden binnen finance. Staat er geen passende vacature voor je bij? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in met onze recruiter Nasneen om de mogelijkheden te bespreken.

 

Meld je hier aan!