Het snelste groeipad naar succes voor finance professionals

23 juni 2022

Als talentvolle professional wil je snel groeien. Maar wat is de beste omgeving omdat te realiseren? Wanneer en waar zet je welke stap op jouw pad naar de top? De ervaring leert dat er drie factoren zijn die bepalen of je succesvol bent als consultant: werkervaring, persoonlijke ontwikkeling en scholing. In dit blog geven we je een aantal waardevolle carrière tips.

Groeien op de werkvloer

Uit vele onderzoeken blijkt dat je het meeste leert door het te doen. Door projecten op te pakken die je inhoudelijk de uitdaging bieden die je op dat moment nodig hebt. Daarnaast is het belangrijk om fouten te (mogen) maken. Als je dan ook nog regelmatig wisselt van werkomgeving, leer je op topsnelheid.

Door training en ervaring ontwikkel je strategische én tactische vaardigheden. Je ziet het grotere plaatje, maar ook de kleine stapjes die naar het hoofddoel leiden. Door steeds in te zoomen en uit te zoomen zie je bepaalde zaken aankomen. Dat maakt je proactief en daarmee ben je heel waardevol voor de organisatie waar je werkt. Je signaleert waar uitdagingen en kansen liggen en weet direct hoe je daarop moet reageren.

Je werkt zelfstandig, maar je bent nooit alleen

Signaleren is een, mensen meekrijgen is twee. Ook dat is iets dat je leert door actief te zijn binnen diverse bedrijven en organisaties. Je werkt als finance consultant zelfstandig, maar je bent nooit alleen. Je hebt altijd interne en externe collega’s en andere betrokkenen nodig om je werkt goed te doen. Stakeholder management noemen we dat. Hier gaat het om jouw people skills. Kun je goed naar mensen luisteren, hen motiveren en zorgen dat er een teamspirit ontstaat? Dan ben jij de consultant die overal met open armen wordt ontvangen.

Je soft skills zijn minstens zo belangrijk

Wat het werk van een consultant karakteriseert, is dat je razendsnel weet te doorgronden wat er van je verwacht wordt. Wat is je opdracht? Wat en wie heb je nodig om succesvol te zijn? Een goede consultant zorgt dat de KPI’s duidelijk zijn, informeert de organisatie over de voortgang, werkt met een strakke planning en behaalt resultaten.

Als consultant op het gebied van control, audit, compliance, ERP of Business Intelligence werkt je in diverse sectoren, zoals zorg, overheid of zakelijk. Je voelt je thuis in allerlei culturen, van traditioneel en formeel tot competitief en informeel. Je soft skills zijn dus minstens zo belangrijk als je inhoudelijke competenties.

Groeien doen we samen

Je groeit dus vooral op de werkvloer. Maar dat betekent zeker niet dat je er alleen voor staat. Achter een succesvolle consultant staan een betrokken organisatie en vele collega consultants. BAS vindt het belangrijk om goed te luisteren naar jou. Wat is je niveau, waar liggen je ambities, wat zijn je interesses? Door deze zaken goed te bewaken, zorgen we voor een omgeving waarin jij kunt groeien. Niet te snel, maar ook zeker niet te langzaam.

Zo bepaal je zelf het ideale tempo en de route van jouw groeipad. En zo groei je van HBO- naar WO-niveau. Van junior naar medior en senior. Van boekhouder naar business controller en business intelligence consultant. Want alleen als jij volledig gemotiveerd bent om die volgende stap te zetten, kun je er vol voor gaan. Heb je een vraag? Dan kun je altijd bij ons of bij een van je collega consultants terecht. Dat is heel fijn. Want dat zijn vakgenoten die weten wat jij doormaakt. 

 

Wil jij werken als finance consultant bij BAS?

Wil jij werken aan mooie opdrachten bij toonaangevende organisaties? Bij BAS krijg je alle ruimte en mogelijkheden om jezelf professioneel en persoonlijk te ontwikkelen. Bekijk hier al onze vacature in uiteenlopende vakgebieden binnen finance. Staat er geen passende vacature voor je bij? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in met onze recruiter Nasneen om de mogelijkheden te bespreken.

Meld je hier aan!