Heb jij als finance professional voldoende afwisseling in je werk?

07 juli 2022

Als je met je vrienden, mensen van je studie of vakgenoten over werk praat, en je merkt dat jouw verhalen toch wat saaier klinken dan die van hen, is het tijd om je af te vragen of je baan wel genoeg afwisseling biedt. OK, als je binnen het vakgebied control, audit, compliance, ERP of Business Intelligence werkt zijn structuur en nauwkeurigheid belangrijk. Maar dat wil niet zeggen dat je dagen eentonig hoeven te zijn. Lees verder en doe de reality check: zoek jij meer afwisseling?

Sneller groeien door een wisselende omgeving

Als je een vaste werkgever hebt en daar een vastomlijnde functie vervult, is het best lastig om voor de nodige afwisseling te zorgen. Daarom kiezen steeds meer finance professionals voor detachering. Dan profiteer je van een diversiteit aan sectoren en projecten. Je krijgt de kans om in heel veel verschillende keukens te kijken en overal wat van mee te krijgen. Dat maakt je niet alleen een veelzijdige werknemer, je hebt ook een leuker leven!

Als gedetacheerde finance consultant krijg je om de 6 à 9 maanden een nieuwe opdracht of zelfs een nieuwe opdrachtgever. Maar als je wilt kun je ook voor een langere periode bij een opdrachtgever werken. De ervaring leert dat interim consultants door de wisselende werkomgeving gemiddeld sneller groeien dan vaste medewerkers.

Verhaal uit de praktijk: Tugba is interim finance consultant

Laten we eens kijken hoe dat in de praktijk uitpakt. Tugba zit als interim finance consultant bij Zadkine, een onderwijsinstelling die zo’n 200 mbo-opleidingen, bedrijfstrajecten en opleidingen voor volwassenen aanbiedt. De uitdaging was het maximaal benutten van onderwijs subsidies.

Tugba heeft een achtergrond in de accountancy en daarmee is ze een perfecte match met Zadkine. Het is een flinke uitdaging om te zorgen dat de beschikbare subsidiegelden maximaal worden benut. Dat is een flinke uitdaging: de verschillende subsidies die onder het door het ministerie ingestelde Nationaal Programma Onderwijs vallen, moeten allemaal weer aan andere voorwaarden voldoen. En dat heeft gevolgen voor de verslaglegging en verantwoording.

Tugba vervult zowel werkzaamheden op het gebied van financial control als project control. Zo ziet ze er bij Zadkine onder meer op toe dat de verschillende subsidieregels goed worden toegepast en dat de projectplanning goed verloopt. Ook regelt ze de tussentijdse verantwoording, maakt ze risicoanalyses en gaat ze het gesprek aan met projectleiders als er bijvoorbeeld een budgetoverschrijding dreigt.

Naast haar inhoudelijke werk, wist Tugba ook de docenten van de verschillende vakcolleges te enthousiasmeren om op een goede manier met de subsidie aan de slag te gaan. Sommige vakcolleges, denk aan horeca en travel & leisure, hebben door de coronacrisis echt een knauw gehad. Studenten zijn moe, maar docenten ook. Het ontbreekt dan niet alleen aan tijd, maar soms ook aan de energie om nieuwe activiteiten op te zetten. Daarin speelde Tugba een waardevolle rol.

Welk werkgebied kies jij?

Welke plannen jij ook hebt met je carrière in Finance, als je meer afwisseling zoekt dan bereik je dat onder meer door binnen diverse sectoren te werken: bijvoorbeeld overheid, onderwijs, zorg & lifescience, NGO’s & stichtingen, financial services, telecom & technologie en utilities. Dan is geen dag hetzelfde en zit er heel veel variatie in je werk.

Daarnaast bieden de verschillende rollen binnen Finance je veel variatie.  Als consultant maak je kennis met verschillende financiële administraties, ERP-systemen en consultancy vaardigheden. Dat doe je binnen een veilige omgeving en soms ook nog onder begeleiding van een senior consultant. Zo leer je de fijne kneepjes van het financiële- en optimalisatieproces kennen. Bovendien kun je zo ook eens aan de andere kant van het bureau plaatsnemen, de business control kant. Genoeg variatie dus als interim finance consultant.

 

Wil jij werken als finance consultant bij BAS?

Wil jij werken aan mooie opdrachten bij toonaangevende organisaties? Bij BAS krijg je alle ruimte en mogelijkheden om jezelf professioneel en persoonlijk te ontwikkelen. Bekijk hier al onze vacature in uiteenlopende vakgebieden binnen finance. Staat er geen passende vacature voor je bij? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in met onze recruiter Andre om de mogelijkheden te bespreken.

 

Meld je hier aan!