Services

Waardevolle inzichten
met slimme
data-oplossingen

Aan de slag met Business Intelligence >
of maak direct een afspraak
BAS-Consultancy-Beter inzicht-in-data-1
Slimme IT-oplossingen

Met één druk op de knop de toekomst in beeld.

Door de toenemende concurrentie en de snelheid waarmee de zakelijke omgeving verandert. is het hebben van goede bedrijfsinformatie essentieel voor het nemen van weloverwogen beslissingen.

De Business Intelligence (BI) en data consultants van BAS helpen jou op weg met effectieve data-oplossingen, zodat je die beslissingen op basis van inzichten uit actuele bedrijfsdata kunt nemen. 

Krijg betere, accurate en betrouwbare inzichten, en maak een einde aan arbeidsintensief, foutgevoelig werk. Door interactieve en actiegerichte dashboards met alle belangrijke KPI’S, wordt jouw business intelligence naar een hoger niveau getild.

BAS ondersteunt bedrijven o.a. met:

 • Projectleiding en ontwikkeling bij dashboards
 • Integreren van data solutions inde organisatie
 • Onderzoek en/of quick scan op data volwassenheid
 • Troubleshooting met het ontsluiten van data
 • Hulp bij data science, zoals voorspellende modellen 

Maak direct een afspraak

In Beeld Gebracht

Succesverhalen van onze consultants

Woningcorporatie Woonpartners

Woonpartners: verbeterslagen die op de lange termijn helpen

Woonpartners Midden-Holland is een woningstichting die zich voortdurend inzet voor betaalbare en prettige woningen in aantrekkelijke en leefbare wijken. Daarbij richt de stichting zich primair op de sociale huursector. Jon Kleinjan is via BAS gedetacheerd als Financial Consultant bij Woonpartners. Hij heeft als opdracht om naast de dagelijkse werkzaamheden een aantal verbeterslagen te maken in de administratieve vastlegging.

Bekijk case
BAS-Avoord-professionalisering-zorg

Avoord: Professionalisering in de zorg met business intelligence en business control

Stichting Avoord is een in West-Brabant gevestigde zorgorganisatie die zich op het hele spectrum van de ouderenzorg richt: van verpleeghuiszorg tot thuiszorg en hospicezorg. Om de opwaardering van het managementinformatiesysteem in goede banen te leiden, besloot Avoord de hulp van een interim financial in te roepen.

Bekijk case
Verbeterslagen in de administratie vastlegging. Kleine optimalisaties, veel tijdbesparing. Oplossingen die op de langere termijn helpen en een bijdrage leveren aan de maatschappij.

Jon Kleinjan - Consultant BAS (bij woonpartners in Waddinxveen)

Waarom kiezen voor BAS?

Wij kennen jouw toekomst

 • Een toekomstbestendige data oplossing: zoals een datawarehouse, in plaats van de databronnen direct te koppelen aan een BI- tool, werken onze data-analytics consultants met een datawarehouse. We zorgen voor toekomstbestendige dataomgeving waarin al je data wordt verzameld, gevalideerd en gestructureerd. Neem afscheid van handmatige data-exports en geïsoleerde databronnen, en krijg realtime relevante informatie inzichtelijk.
 • Verbinding: BAS hecht veel waarde aan verbinding met zowel de organisatie als de afnemer. Dit betekent dat BAS goed luistert naar de behoefte van jouw bedrijf en ondersteunt bij het vinden van passende oplossingen. Door deze verbinding zorgt BAS voor een duurzame relatie met de klant.
 • Financiële expertise: BAS heeft een trackrecord van 25 jaar aan financiële ervaring. Dit betekent dat we uitgebreide kennis en ervaring hebben opgebouwd in verschillende sector. Klanten kunnen vertrouwen op de expertise van BAS om hen te helpen bij het nemen van belangrijke financiële beslissingen op basis van data. Hiermee voorkom je discussies over cijfers zoals omzet en marge.
 • Menselijk contact: BAS zet menselijk contact centraal. Dit betekent dat de consultants persoonlijk contact onderhouden met klanten en hen ondersteunen op basis van hun individuele behoeften. Door deze persoonlijke aanpak bouwen we een sterke relatie op met klanten en kunnen we hen beter van dienst zijn.
Lees Meer Over BAS
BAS-Consultancy-snijvlak-van-finance-IT
Afspraak maken

Klaar om direct inzicht te krijgen?

BAS is gespecialiseerd in Data & Analytics en Finance met 25 jaar expertise. We bieden oplossingen voor uiteenlopende klanten, van de Corporate sector tot de Public Sector of Healthcare.

Dit doen we op verschillende manieren:

 • Capaciteit invulling (detachering);
 • Projectbasis;
 • Beheer van data oplossing (abbonementsvorm);
 • Verschillende (incompany)trainingen en workshops.;

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Maak kennis met Remy
Contact-Remy-de-Bliek-BAS-Consultancy-1

Remy de Bliek
Accountmanager Data & BI

+31 6 824 238 99
remy.de.bliek@basconsultancy.nl

Whitepaper

BI oplossingen te duur?

Business Intelligence is voor iedereen toegankelijk, ook als je een kleinere partij bent. Dit wordt mogelijk gemaakt door tal van betaalbare oplossingen. In de whitepaper 'Business Intelligence', lees je wat de mogelijkheden zijn binnen BI en waarom financials niet meer zonder kunnen.

Download mockup-business-intelligence-2

Veelgestelde vragen

Wat is Business Intelligence (BI)
Business Intelligence is  het verzamelen van gegevens (data) binnen een organisatie, om vervolgens deze gegevens om te zetten in bruikbare informatie. Dit is uiteraard een verzamelnaam van talloze manieren om dit te bewerkstelligen. Het doel blijft om een voordeel te creëren uit het slimmer werken binnen een organisatie.

Bij BAS hebben we specialisten die effectieve data-oplossingen bedenken & bouwen om jouw Business Intelligence naar een hoger niveau te tillen.
Waarom zou een organisatie beginnen met Business Intelligence (BI)?
 Er zijn verschillende redenen waarom een organisatie zou kunnen starten met BI, waaronder kostenbesparing, omzetvergroting en winstmaximalisatie. Dit zijn de uiteindelijke doelen. Maar het belangrijkste is om de organisatie slimmer te laten werken en zo een efficiënter en effectiever besluitvormingsproces te creëren. De kennis en informatie die uit BI voortvloeit, draagt bij aan de strategie van de organisatie en vice versa.
Waar begin je met het inzichtelijk maken van data?
Het proces van het inzichtelijk maken van data begint met een gesprek over de wensen en behoeften van jou als klant. Jij kent de organisatie namelijk het beste.

Een mogelijk proces zou kunnen zijn om data te ontsluiten uit alle systemen en applicaties en deze te laden in een datawarehouse om vervolgens accurate analyses en rapportages te kunnen maken.

Het onderbrengen van de data in een datawarehouse vanuit meerdere systemen of applicaties zorgt ervoor dat alle systemen met elkaar kunnen communiceren zonder dat deze vervangen hoeven te worden.

Een volgende stap kan zijn het streven naar gevorderde Artificial Intelligence door middel van data science technieken. Het is echter ook mogelijk dat een organisatie alleen geïnteresseerd is in een bepaalde stap en niet het hele proces. Dit is allemaal mogelijk.
Hoe snel kan ik resultaten inzien met Business Intelligence?
Bij het werken met Business Intelligence merk je direct een verschil in de manier waarop de organisatie werkt. Het tijdsbestek van het proces is echter afhankelijk van de behoeften en wensen van de organisatie en de hoeveelheid systemen en applicaties die erbij betrokken zijn. Het opzetten van een dashboard kan binnen een dag gedaan worden, maar als je alles automatisch en geïntegreerd wilt hebben kan het proces langer duren.
Hoe vind ik de juiste Business Intelligence Specialist voor mijn bedrijf?
Het vinden van de juiste BI specialist kan een hele uitdaging zijn. Bij BAS willen we deze zoektocht graag voor je vergemakkelijken. Onze experts hebben ervaring met veel uiteenlopende klanten en verschillende BI-tools en -technologieën. Aan de hand van een eerste gesprek over de wensen en behoeften van jouw organisatie, koppelen we de juiste specialist.
Hoe maken jullie data inzichtelijk?
De data wordt uit alle systemen gehaald en in een centrale omgeving geplaatst, zoals bijvoorbeeld een datawarehouse. Dit is een belangrijke stap om de data te kunnen visualiseren. We willen niet alleen de opdracht uitvoeren, maar ook waarde toevoegen. Daarom bieden we ook trainingen aan om de kennis over dit proces over te dragen aan de klant.
Maken jullie ook BI-dashboards?
Ja, we maken ook BI-dashboards. Een dashboard kan zich richten op het ‘hier-en-nu’ of terugblikken op het verleden. Daarnaast kunnen we ook scenario dashboards maken door gebruik te maken van Data Science technieken en diepgaande statistische methoden en technieken.