Case

Servicepunt71: Grip op financiën

grip-op-financiën-interim-financials-bas
Wie zijn Servicepunt71

Grip op financiën dankzij de interim financials van BAS

Servicepunt71 is een professionele shared service organisatie voor gemeenten en overheidsorganisaties in de Leidse regio. Als bedrijfsvoeringsorganisatie van de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude, levert het diensten variërend van informatievoorziening, HRM en financiën tot facilitaire zaken, juridische zaken en inkoop. Bij Servicepunt71 werken zo’n 400 mensen.

Toelichting Servicepunt71

In control

Om meer grip te krijgen op de financiën, startte het bedrijf het ‘In Control’-project. “We hadden te weinig grip op onze financiën”, vertelt Job Stufkens, teammanager Financieel Advies & Specialisme bij Servicepunt71. “Daar wilden we echt meer inzicht krijgen, zodat we in de toekomst niet verrast zouden worden door externe ontwikkelingen.” Op zoek naar een externe specialist die zowel uitvoerende werkzaamheden op zich kon nemen, als meedenken met de projectleider, klopte Servicepunt 71 bij BAS aan.

in-control
Organisatie BAS Consultancy
Toelichting accountmanager

Korte lijntjes

In overleg met accountmanager Marit Pekelsma werd er vervolgens een profiel opgesteld van de kennis en vaardigheden waaraan mogelijke kandidaten moesten voldoen. “We keken daarbij naar iemand die hoog opgeleid was en aan het begin van zijn carrière stond. Ervaring was daarbij een pré, maar niet een must. Dit ook omdat het beschikbare budget hier een rol in speelde”, zegt Job. Er kwamen meerdere kandidaten op gesprek en toen één van deze kandidaten onverhoopt wegviel, handelde BAS snel door een nieuwe kandidaat naar voren te schuiven. “Het was daarbij fijn om korte lijntjes te hebben en zo snel te kunnen schakelen. We kregen kort na de aanvraag de cv’s binnen en konden met de kandidaten in gesprek. Zo heeft onze zoektocht snel tot resultaat geleid.

whitepaper

Business Intelligence

Business Intelligence is voor een ieder toegankelijk, ook als je een kleinere partij met een wat krapper budget bent. Dit wordt mogelijk gemaakt door tal van betaalbare oplossingen. In de whitepaper 'Business Intelligence' lees je wat de mogelijkheden zijn binnen BI en waarom financials er niet zonder kunnen.

Download mockup-business-intelligence-002
Interim finance consultants

Data-analyses

Inmiddels is namens BAS een tweede consultant op het project actief. “De eerste klus was echt gericht op uitvoering, met de nieuwe interim financial hebben we iemand die haar meerwaarde laat zien door zaken uit zichzelf op te pakken en voortdurend mee te denken over mogelijke verbeteringen”, zegt Job. Die nieuwe consultant is Sonja Star Hiemstra, die de senior adviseur op het project ondersteunt. “Ik hou me enerzijds bezig met data-analyses en anderzijds met de regelingen die binnen de gemeente gelden: dat up-to-date maken en kijken hoe dat wordt toegepast binnen de organisatie. Hierbij spelen verschillende onderdelen een rol: van het ordenen van de inkoop tot de inhuur”, vertelt ze. “Servicepunt71 verricht dienstverlening voor alle gemeenten in de regio. Dat zorgt voor een complexe organisatie. Je merkt dat ze op zoek zijn naar een systeem dat dat beter aankan dan meerdere losse systemen waar alles in is vastgelegd. De overgang naar dat nieuwe systeem is ook onderdeel van dit project.”

Beter inzicht in data
interim ERP implementatie consultant bvij BAS
Verandering omarmen

Implementatie en draagvlak

In de opdracht, die tot juli 2021 loopt, heeft BAS volgens Sonja veel voor elkaar gekregen. “Mensen zijn zich er nu echt bewust van hoe belangrijk het is dat als je een verandering doormaakt en op een nieuwe manier data genereert, je daar ook echt iets mee moet gaan doen. Dat is een belangrijk deel van het project. De veranderingen die we doorvoeren moeten straks wel binnen de organisatie worden gewaarborgd. Dat draait om een goede implementatie en het creëren van draagvlak in de interne organisatie. Daar zijn we nu mee bezig.”

Afspraak maken

Hoe kunnen we je helpen?

Als betrokken partner helpt BAS Consultancy organisaties om het beste uit hun financiële bedrijfsvoering te halen. Dit doen we door met de kennis en capaciteit van onze interim financials blijvende waarde te creëren. Van business controllers tot financial controllers en auditors: onze consultants beschikken over sectorspecifieke kennis en kennen de financiële uitdagingen van nu en de toekomst. Meer weten over wat de specialisten van BAS Consultancy voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Maak een afspraak
Hoe kunnen we je helpen als betrokken partner 2

BAS Consultancy
Benoordenhoutseweg 43
2596 BC Den Haag

+31 070 312 20 80
info@basconsultancy.nl