Case

MB-ALL: upgrade financiële rapportage voor verhoogde efficiëntie en voldoen aan eisen

security
OVER DE ORGANISATIE

MB-ALL

MB-ALL is gespecialiseerd in gemeentelijke handhaving en veiligheidsoplossingen. De organisatie is opgericht in de jaren ‘90 en is gebouwd op drie pijlers: handhaving en toezicht, juridische diensten en beleid. Met een team van meer dan 350 professionals zet MB-ALL zich dagelijks in voor de veiligheid en leefbaarheid in Nederlandse gemeenschappen. Door innovatie en samenwerking streeft de organisatie naar duurzame oplossingen, waarbij de nadruk ligt op praktische expertise en strategisch inzicht. Als partner van gemeenten en overheidsinstanties, speelt MB-ALL een cruciale rol in het vormgeven van veiligheidsbeleid en het ondersteunen van de publieke sector.

 

BAS Consultancy sector financial services

Voldoen aan strengere rapportagevereisten

MB-ALL stond voor een grote uitdaging, want er ontbrak een geavanceerde financiële rapportagestructuur. Met slechts basale administratieve processen en zonder gespecialiseerde kennis in huis, was de noodzaak voor een expert duidelijk. “We hadden iemand nodig die de complexe financiële data kon structureren en analyseren”, aldus Wouter Bezemer, CFO & COO van de organisatie. De oplossing kwam met Bart Breekveldt, die Data Consultant Business Intelligence is bij BAS Consultancy. Hij vertelt: “MB-ALL hangt onder investeringsmaatschappij ADG en die hadden meer nodig dan alleen een standaard boekhouding. Daarom ben ik ingezet om een geautomatiseerde rapportagetemplate te ontwikkelen. Deze kan eenvoudig door andere financials worden gebruikt, waardoor ze maandelijks een rapportage in PDF-format exporteren voor ADG.”De uitdaging

Geautomatiseerde rapportagetemplate

Het doel was om een proces op te zetten en te automatiseren, zodat MB-ALL dit zelfstandig kon blijven gebruiken, ook na het vertrek van de consultant. “Ik ben hier vorig jaar juni begonnen aan een fulltime uitdaging, maar blijf nu nog 8 uur in de week om samen met Wouter te kijken naar welke nieuwe ontwikkelingen moeten worden verwerkt in het financiële proces”, In een notendop zijn de werkzaamheden die Bart heeft uitgevoerd in opdracht van Wouter als volgt samen te vatten:

  • Een diepgaande inventarisatie van bedrijfsbehoeften en databronnen;
  • Ontwikkeling van een geautomatiseerde maandrapportage in Excel, verrijkt met macro’s en geavanceerde functies;
  • Implementatie van een gebruiksvriendelijke interface voor duurzaam gebruik.
Dit ga je doen als aInterim Business consultant
whitepaper

Business Intelligence

Business Intelligence is voor een ieder toegankelijk, ook als je een kleinere partij met een wat krapper budget bent. Dit wordt mogelijk gemaakt door tal van betaalbare oplossingen. In de whitepaper 'Business Intelligence' lees je wat de mogelijkheden zijn binnen BI en waarom financials er niet zonder kunnen.

Download mockup-business-intelligence-002
Werkgebieden-BAS-Consultancy-grip-op-informatiebeveiliging-1
het resultaat

Gemak met één druk op de knop

Het resultaat was een aanzienlijke verbetering in de financiële rapportage bij MB-ALL. “De nieuwe tool voldoet niet alleen aan onze eisen, maar is ook gebruiksvriendelijk en efficiënt”, vertelt Wouter. Bart voegt hieraan toe: “Het was belangrijk dat de tool flexibel was, zodat het proces meegroeit met de organisatie. Ook als er nieuwe bedrijven aan de organisatiestructuur worden toegevoegd, zoals recentelijk gebeurd is, blijft het proces toereikend. Met één druk op de knop kunnen ze bij MB-ALL nu uitdraaien wat er benodigd is.”

Afspraak maken

Hoe kunnen we je helpen?

Als betrokken partner helpt BAS Consultancy organisaties om het beste uit hun financiële bedrijfsvoering te halen. Dit doen we door met de kennis en capaciteit van onze interim financials blijvende waarde te creëren. Van business controllers tot financial controllers en auditors: onze consultants beschikken over sectorspecifieke kennis en kennen de financiële uitdagingen van nu en de toekomst. Meer weten over wat de specialisten van BAS Consultancy voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Maak een afspraak
Hoe kunnen we je helpen als betrokken partner?

BAS Consultancy
Benoordenhoutseweg 43
2596 BC Den Haag

+31 070 312 20 80
info@basconsultancy.nl