Case

Haagse Hogeschool: continueren van de dienstverlening in een krappe arbeidsmarkt

BAS-vacature-finance-consultant-onderwijs
Over de organisatie

De Haagse Hogeschool

De Haagse Hogeschool bruist met meer dan 100 opleidingen, verdeeld over drie locaties. Als internationaal georiënteerde, en sinds 2009, erkende Unesco-school, zetten ze vol in op verdraagzaamheid, solidariteit en internationale connecties. De veelzijdige faculteiten en lectoraten worden ondersteund door diverse diensten. Door deze afdelingen wordt er elke dag topkwaliteit in het onderwijs gegarandeerd. Als grootste hbo in Den Haag, verbinden ze 26.000 studenten en 2.600 medewerkers over vijf vestigingen. Gezamenlijk zorgen ze voor een dynamische, verrijkende leeromgeving.   

De grote uitdaging

Projectcontrole en subsidieoptimalisatie

Philip Folkvord, Manager Control en Funding Support, stond voor uitdagingen op het gebied van projectcontrole en subsidiebeheer. Doordat er sprake was van verloop op de afdeling moest de Manager op zoek naar vervanging: "De krappe arbeidsmarkt maakte het onmogelijk om een vervanger te zoeken, maar gelukkig vonden we dankzij BAS interim Projectcontroller Ben Opdam en Financial Controller Tuǧba Erdem. We hebben uiteindelijk een vervanger voor Tuǧba gevonden. Na jaren samenwerken als betrokken leverancier en partner, is Ben na 20 jaar dienstverband bij BAS in dienst gegaan bij De Haagse. Eind goed, al goed!"

Dit ga je doen als aInterim Business consultant
Welke-richting-kies-jij-als-interim-finance-professional-in-onderwijs
Werkzaamheden

Verbeteren en handhaven van project- en subsidiebeheer

De consultants van BAS werden ingezet om de processen van projectcontrole en subsidiebeheer te continueren en optimaliseren. "Ben heeft voor ons het totaaloverzicht in kaart gebracht, evenals de prognose voor de komende jaren. We waren voor zijn komst bezig met het maken van projectrapportages in SAP. Dat wilde niet helemaal vlotten, dus heeft Ben bijgedragen aan de realisatie in ClickView. Tuǧba werkte uiteraard aan het subsidiebeheer, maar is daarbij sociaal erg sterk. Ze heeft echt de samenhang in het team versterkt."

whitepaper

Business Intelligence

Business Intelligence is voor een ieder toegankelijk, ook als je een kleinere partij met een wat krapper budget bent. Dit wordt mogelijk gemaakt door tal van betaalbare oplossingen. In de whitepaper 'Business Intelligence' lees je wat de mogelijkheden zijn binnen BI en waarom financials er niet zonder kunnen.

Download mockup-business-intelligence-002
roadmap-fiberklaar-glasvezel-verbinding
Resultaat

Verhoogde efficiëntie en verbinding in het team

Hoewel de Haagse Hogeschool vooral op zoek was naar consultants die zorgden voor continuïteit van de dienstverlening, vonden ze zoveel meer. "Dankzij de inzet van BAS Consultancy profiteren we van meetbare en minder meetbare voordelen. De efficiëntie in projectbeheer en subsidieverantwoording is duidelijk geoptimaliseerd. Daarbij is er een gestructureerd overzicht van lopende en toekomstige projecten in beeld gebracht. Tuǧba heeft op haar beurt bijgedragen aan een sterke onderlinge verbinding in het team en een positieve werksfeer. Dit zijn aspecten die niet zozeer meetbaar zijn, maar wel onmisbaar voor een productieve werkomgeving. Kortom, Ben en Tuǧba hebben een kwaliteitsimpuls gegeven aan onze organisatie."

Afspraak maken

Hoe kunnen we je helpen?

Als betrokken partner helpt BAS Consultancy organisaties om het beste uit hun financiële bedrijfsvoering te halen. Dit doen we door met de kennis en capaciteit van onze interim financials blijvende waarde te creëren. Van business controllers tot financial controllers en auditors: onze consultants beschikken over sectorspecifieke kennis en kennen de financiële uitdagingen van nu en de toekomst. Meer weten over wat de specialisten van BAS Consultancy voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Maak een afspraak
Hoe kunnen we je helpen als betrokken partner?

BAS Consultancy
Benoordenhoutseweg 43
2596 BC Den Haag

+31 070 312 20 80
info@basconsultancy.nl