Case

BMI Group: transformatie door Business Intelligence

Dit-ga-jij-doen-als-interim-finance- professional-binnen audit
Over de organisatie

BMI

BMI Group is marktleider in de productie van dakpannen en daksystemen en heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Met hun motto ‘Where the earth meets the sky’ zetten ze zich in voor het creëren van duurzame, hellende en platte daken. Ondanks de sterke marktpositie en visie op eindeloze mogelijkheden, stond de organisatie voor een significante uitdaging: het moderniseren van verouderde financiële systemen.

De grote uitdaging

Implementatie van SAP S/4HANA

Kevin Knaapen, Senior Financial Consultant bij BAS Consultancy, speelde een cruciale rol in de transformatie. “De communicatie tussen lokale en centrale teams verliep stroef, waardoor het project niet de nodige prioriteit kreeg.” Hij werd eindverantwoordelijke voor het project en zorgde ervoor dat iedereen wist wie hij was en waar hij het team in kwam ondersteunen: “Ik moet zichtbaar zijn in mijn rol, zodat ze mij direct raadplegen als er zich een onbekende situatie voordoet.”

“We hebben SAP S/4HANA in juli live gezet, wat betekent dat BMI nu gebruikmaakt van de geavanceerde systemen die mijn collega’s en ik hebben ontwikkeld.”, zo vertelt hij. Deze succesvolle implementatie markeert een nieuwe fase in de voortdurende innovatie van BMI Group, waardoor ze hun leiderschap in de industrie verder kunnen versterken. Dankzij het nieuwe financiële systeem is het namelijk eenvoudiger om financiële dashboards te bouwen.

Dit ga je doen als aInterim Business consultant
BAS-Consultancy-sector-finance-header
Het werk van consultant Kevin

Brug tussen Business en IT

Kevin weet, als BI-specialist, direct waar te beginnen. Hij begon met het inventariseren van de huidige situatie bij BMI Group: de organisatie, de producten en de mensen leren kennen is essentieel. “Ik ben de brug tussen de business hier en het centrale team in het Verenigd Koninkrijk”, legt Kevin uit. Door het hele proces te overzien met een helikopterview, was hij in staat vinger aan de pols te houden. Vervolgens is er gekeken naar de dashboards die de andere Europese vestigingen van BMI Group gebruiken. Waar zit de meerwaarde en wat is overbodig? Toen we de doelen helder op papier hadden staan, was het aan het centrale BI-team in het Verenigd Koninkrijk om de dashboards te bouwen. “Nu de systemen live staan is het aan mij om de voortgang te monitoren en te signaleren, zodat er tijdig ingegrepen kan worden bij problemen. Ik zie nu al dat de medewerkers comfortabel worden met de veranderingen. Het is belangrijk om de tijd te nemen voor dit stukje changemanagement.”

whitepaper

Business Intelligence

Business Intelligence is voor een ieder toegankelijk, ook als je een kleinere partij met een wat krapper budget bent. Dit wordt mogelijk gemaakt door tal van betaalbare oplossingen. In de whitepaper 'Business Intelligence' lees je wat de mogelijkheden zijn binnen BI en waarom financials er niet zonder kunnen.

Download mockup-business-intelligence-002
interim financial- of IT-auditoropdrachten-1
Resultaat

Succesvolle implementatie

De werkzaamheden van de Interim Senior  Consultant en het team van BMI Group hebben tot indrukwekkende resultaten geleid. “De mensen moeten een transformatie doormaken; ze gaan van het aanvragen van financiële data naar het zelf achterhalen van de benodigde cijfers”, zo vertelt Kevin. De implementatie van SAP S/4HANA bij BMI Group is inmiddels afgerond, maar uiteraard blijft de consultant nog even betrokken om er zeker van te zijn dat er geen onduidelijkheden ontstaan. “Als dit allemaal soepel verloopt, dan is het voor mij als consultant tijd om te vertrekken.”

 

Afspraak maken

Hoe kunnen we je helpen?

BAS is gespecialiseerd in Data & Analytics en Finance met 25 jaar expertise. We bieden oplossingen voor uiteenlopende klanten, van de Corporate sector tot de Public Sector of Healthcare.

Dit doen we op verschillende manieren:

  • Capaciteit invulling (detachering);
  • Projectbasis;
  • Beheer van data oplossing (abbonementsvorm);
  • Verschillende (incompany)trainingen en workshops;
Hoe kunnen we je helpen als betrokken partner?

BAS Consultancy
Benoordenhoutseweg 43
2596 BC Den Haag

+31 070 312 20 80
info@basconsultancy.nl