Subsidieregeling investeringen in visserij verbreed

27 mei 2019

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit stelt per 3 juni de Investeringssubsidie toegevoegde waarde visserijproducten 2019 open. Subsidie is nu mogelijk voor meer soorten investeringen.

De regeling is bedoeld voor investeringen in machines voor vissersvaartuigen waarmee de toegevoegde waarde van visserijproducten verbetert. Subsidie kan vanaf 3 juni worden aangevraagd.

Subsidieregeling uitgebreid

In 2018 kon subsidie worden aangevraagd voor zes typen machines. Dit jaar zijn daar vier typen investeringen aan toegevoegd: een buitentrommel voor een spoelsorteermachine, twee soorten koelinstallaties met het koudemiddel CO2 en een luchtzuiveraar.

Aanvragen van de investeringssubsidie kan tot en met 30 december 2019 17.00 uur. Per visserijonderneming kan één aanvraag worden gedaan voor een of meer investeringen. ‘De volgorde van ontvangst van de volledige aanvragen bepaalt wie subsidie krijgt. Hierbij geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt.’ Voor deze subsidie is € 2,8 miljoen beschikbaar. De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het type bedrijf (MKB of niet) en het type investering. Meer informatie staat op de informatiepagina Investeringen in toegevoegde waarde visserijproducten.

Bron: Accountancyvanmorgen.nl

Meld je hier aan!