Overname UMG stuwt omzet Aon Nederland naar € 376,5 miljoen

Overname UMG stuwt omzet Aon Nederland naar € 376,5 miljoen

by

Aon Nederland zag de omzet vorig jaar met 64% toenemen, vooral dankzij de overname van Unirobe Meeùs Groep (UMG). De risicoadviseur en verzekeringsmakelaar noteerde een omzet van € 376,5 miljoen over 2017.

In 2016 kwam Aon nog uit op een omzet van € 229 miljoen, een daling ten opzichte van het jaar daarvoor. In november nam de risicoadviseur UMG over voor een bedrag van € 295 miljoen. Daarmee werd het bedrijf in één klap de grootste intermediair van Nederland.

“We zijn blij met de groei en het verstevigen van onze positie als risico- en verzekeringsadviseur,” zegt CEO Marc van Nuland in een persbericht. “Daardoor kunnen we blijven investeren in technologie, talent en innovatie. Zo hebben we veel geïnvesteerd in strategische gebieden zoals Cyber, Health & Benefits en Marine om onze specialistische diensten verder te ontwikkelen.”

Alles onder één naam

Van Nuland verwacht dat de integratie van UMG in de loop van 2019 is afgerond. Onderdeel van de overname is dat alle labels van Aon en de merken van UMG, waaronder Meeùs, IAK en Kröller, verdergaan onder de naam Aon. Van de 32 kantoren zijn 15 locaties overgebleven. Bij Aon Nederland werken 2.600 medewerkers.

Bron: amweb.nl