Ook Turien & Co. komt met cyberverzekering voor particulieren

Ook Turien & Co. komt met cyberverzekering voor particulieren

by

Volmachtbedrijf Turien & Co. Assuradeuren heeft samen met Hiscox een cyberverzekering voor particulieren ontwikkeld. De CyberCare Polis biedt eerste hulp bij cybercriminaliteit en vergoedt verlies geld van de bankrekening. Ook identiteitsfraude is verzekerd.

Ervaren professionals

De CyberCare Polis biedt hulp als de verzekerde het slachtoffer is van cybercriminaliteit door bijvoorbeeld phishing, malware (virussen) en ransomware. Verzekerd zijn de kosten van hulpverlening, onderzoek en het herstel van gegevens. De klant wordt hierbij bijgestaan door ervaren security professionals. Daarnaast vergoedt de verzekering verlies van geld van de bankrekening en ook identiteitsfraude (online en offline) is verzekerd. Voor een maandpremie van € 12,50 exclusief assurantiebelasting is het hele gezin verzekerd.

Eerdere initiatieven

Turien & Co. is niet de eerst partij die met een cyberpolis voor particulieren komt. Al in juni 2016 kwam assurantiemakelaar Klap met een soortgelijk initiatief. VKG was zelfs nog eerder, in oktober 2015. Univé kwam twee jaar later met een polis waarmee consumenten zich kunnen beschermen tegen de schade als criminelen pc of of smartphone hacken.

Bron: amweb.nl