Mercedes onthult Tesla-concurrent met groter bereik

05 september 2018

De strijd om de luxe elektrische auto wordt met de dag heviger. Gisteren heeft ook Mercedes zijn eerste volledig elektrische auto gepresenteerd. De EQC moet de concurrent worden van Tesla’s Model X.

De EQC werd in Stockholm gepresenteerd. Vanaf begin 2019 gaat de auto ook daadwerkelijk in productie in de Mercedesfabriek in het Duitse Bremen.

Concurrentie voor Tesla

De EQC, een elektrische SUV, is vooral concurrentie voor auto’s als de Tesla Model X en de Audi E-tron, die overigens ook nog niet op de markt is.

Hoeveel de wagen gaat kosten is nog niet bekendgemaakt, maar de specificaties zijn wel al naar buiten gebracht. Zo heeft hij een actieradius van meer dan 450 kilometer op een lading en een gemaximeerde topsnelheid van 180 kilometer per uur.

Ter vegelijking: in de Model X kun je door de bank genomen zo’n 380 kilometer rijden, maar je gaat er wel een stuk harder in. De Tesla-SUV haalt 250 kilometer per uur.

Eerste, maar niet de laatste

De EQC is de eerste volledig elektrische auto van Mercedes, maar er moeten er nog vele volgen. Moederbedrijf Daimler investeert volgens topman Dieter Zetsche meer dan 10 miljard euro in elektrisch rijden en nog eens 1 miljard in de productie van batterijen.

Bron: rtlz.nl

Meld je hier aan!