Logistieke facturen automatisch verwerken

09 oktober 2018

Logistieke ondernemers kunnen hun complexe facturen sinds kort automatisch verwerken via go2UBL. Met factuurherkenning op regelniveau wordt volledig automatische verwerking van deze facturen mogelijk.

De meeste facturen in ons land verschijnen momenteel nog op papier, aldus go2UBL. Verwerken via UBL (Universal Business Language) is veel efficiënter.

Diverse btw-tarieven

Facturen uit de logistieke sector zijn ingewikkeld. Vaak worden zowel eigen artikelnummers als nummers van leveranciers vermeld, en is er sprake van diverse btw-tarieven. Om die reden moesten deze facturen tot voor kort handmatig worden gecontroleerd.

Volgens ceo Rob Tolstra van go2UBL is de techniek om regelherkenning mogelijk te maken complex. ‘Alle boekhoudpakketten moeten overweg kunnen met het eindproduct, de UBL-factuur, er mag geen uitval zijn en de btw dient op de juiste manier in de UBL  opgenomen te zijn.’

Logistieke en grote organisaties

De nieuwe factuurherkenning is volgens de bedenker 100 procent volledig en 95 procent juist. ‘Dat hielden wij vier jaar geleden nog voor onmogelijk.’ Inmiddels is e-facturatie toegankelijk voor de logistieke en grote organisaties.

Een UBL is een elektronische factuur,  die in bestandsvorm de inhoud van een factuur weergeeft. Het is een serie afspraken over een digitale gegevensstructuur in een bepaald standaardformaat. Omdat dit een wereldwijd bekende en gebruikte structuur is, kan het worden gelezen door bijna alle softwarepakketten.

Bron: cmweb.nl

Meld je hier aan!