KPMG ziet nog onzekerheid over de continuïteit bij Amstelveens ziekenhuis

02 mei 2019

Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen schrijft na een reddingsplan weer zwarte cijfers, blijkt uit de jaarrekening die deze week is gepubliceerd. KPMG waarschuwt als externe accountant in een begeleidende brief bij de jaarrekening wel dat er nog steeds sprake is van ‘onzekerheid over de continuïteit’ van het ziekenhuis, meldt RTLZ.

Financiële problemen

Ziekenhuis Amstelland verkeerde de afgelopen jaren in financieel zwaar weer. Zozeer zelfs dat gevreesd werd dat het Amstelveense ziekenhuis het failliete Slotervaartziekenhuis en de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord achterna zou gaan. Door de financiële problemen voldeed het ziekenhuis vorig jaar niet meer aan de financieringsafspraken met Rabobank. In november werd echter een akkoord gesloten met de bank, de zorgverzekeraars en het Amsterdam UMC.

Waarschuwing KPMG

Dat lijkt nu vruchten af te werpen, blijkt uit de jaarrekening. Toch betekent de omzetstijging, winst en sterkere vermogenspositie niet dat het ziekenhuis al uit de gevarenzone is, signaleert accountant KPMG. In een begeleidende brief bij de jaarrekening waarschuwt de externe accountant dat er nog steeds sprake is van ‘onzekerheid over de continuïteit’ van het ziekenhuis.

Eind dit jaar bekijken het ziekenhuis en de financiers of de resultaten van het reddingsplan voldoende zijn om door te kunnen gaan.

Bron: Accountancyvanmorgen.nl

Meld je hier aan!