Kennisbank - BAS Consultancy

EU investeert 16 miljoen in zorg-robotica

Geschreven door Bas Consultancy | Dec 11, 2018 8:52:58 AM

De Europese Commissie investeert 16 miljoen euro in het versnellen van innovatie en implementatie van robotica-toepassingen voor de gezondheidszorg. Het project Digital Innovation Hubs in Healthcare Robotics (DIH-HERO) heeft als doel een onafhankelijke organisatie te creëren die verbindingen legt tussen kennisinstituten, commerciële bedrijven, investeerders en overige stakeholders.

Uitvoering

De uitvoering van DIH-HERO is in handen van een consortium van zeventien partners in tien Europese landen en wordt geleid door de Universiteit Twente als coördinator. De partners in het consortium vertegenwoordigen een netwerk van innovatiehubs met specialisten in gezondheidszorg, kennisinstituten, investeerders en bedrijven die actief zijn in de ontwikkeling en implementatie van robotica-toepassingen voor de gezondheidszorg.

De Europese financiële impuls van 16 miljoen euro komt voor de helft ten goede aan commerciële bedrijven.  In Europa gevestigde kleine, middelgrote en midcap-bedrijven kunnen zich aanmelden voor financiering via open inschrijving vanaf de zomer van 2019 tot de lente van 2021. De financiering is bestemd voor reiskosten, de ontwikkeling van demonstrators en de overdracht van technologie.

Bron: Skipr.nl