Expertise

Audit

Zekerheid-over-je-financiële-edrijfsvoering-BAS
procesoptimalisatie

Zekerheid over je financiële bedrijfsvoering

Inzicht in de financiële resultaten biedt rust en ruimte om met een gerust hart toekomstplannen te maken. Met een financial audit controleren organisaties de betrouwbaarheid van hun financiële verslaglegging. Die controles moeten op orde zijn, zodat stakeholders het vertrouwen in de financiële positie behouden. Tegelijkertijd is het zaak om het controleproces zo optimaal mogelijk in te richten, overbodige controls te elimineren en zo onnodige kosten te besparen. De auditors van BAS Consultancy zijn expert in het optimaal inrichten van deze processen. Door hun ervaring in meerdere sectoren en bij verschillende accountantskantoren, beschikken zij over branche(specifieke) kennis en een frisse blik.

IT-auditing

Interim experts in automatisering

Een goed en efficiënt ingerichte administratieve organisatie (AO/IC) met interne controles, vergroot de betrouwbaarheid van financiële en bedrijfskritische data. Hierbij geldt: hoe hoger de kwaliteit van de interne controle, hoe minder controlewerkzaamheden de accountant hoeft uit te voeren. De interim financials van BAS helpen organisaties in verschillende sectoren met het in kaart brengen en beschrijven van administratieve processen. Door de toegenomen automatisering is binnen het vakgebied auditing daarnaast steeds meer vraag naar het specialisme IT-auditing. Alleen kennis over de administratieve organisatie is niet langer voldoende om alle informatieprocessen te kunnen doorgronden. Om organisaties te ondersteunen in het beoordelen en optimaliseren van de IT-systemen, levert BAS naast financial auditors ook IT-auditors. Als experts in automatisering verrichten zij deskundig en onafhankelijk onderzoek naar de kwaliteit van de informatieprocessen. Zo weten organisaties wat de risico’s en verbeterpunten van de IT-systemen zijn en hoe deze optimaal kunnen renderen.

Interim-experts-in-automatisering
BAS-geen-zorgen-over-piekdrukte-bij-financial-IT-audits
Breed inzetbare auditors

Geen zorgen over piekdrukte bij financial en IT-audits

Bij zowel interne accountantsafdelingen als externe accountantskantoren zorgen financial audits en IT-audits regelmatig voor piekdrukte. BAS Consultancy levert kennis en capaciteit om deze piekdrukte te verlichten en de auditprocessen te optimaliseren. De consultants van BAS zijn op verschillende niveaus inzetbaar. Daarmee kunnen ze zowel de zorgen rond capaciteit wegnemen, als leidinggevende functies vervullen. Onze interim financials hebben uitgebreide ervaring in het uitvoeren van een groot aantal IT-audits, zoals: DIgiD-audits, SUWInet-audits, ENSIA, SOC2, Third Party Memorandum (TPM), SSAE 16, Pentesten, Ethical hacker, ISAE 3000, System audit, Continuïteit-audit, Privacy-audits, Informatiebeveiliging ISO 27001, ISO 27002, ISO 27005, ITIL audit, Implementatie en auditing van General IT Controls.

whitepaper

Sustainability Reporting

Er komen steeds meer eisen aan de duurzaamheidsverslaggeving, ook wel de ESG-verslaggeving geheten. Voor bedrijven in de Europese Unie is een van de belangrijkste ontwikkelingen de introductie van de CSRD-richtlijn. De komende jaren zullen deze Europese regels van kracht worden. Ontdek in dit whitepaper welke regels voor jouw organisatie gelden. 

Download BAS-sfeer-duurzaamheid_Mockup-png-1-1-1
cases

Opdrachtgevers

BAS-Zadkine-maximaal-benutten-onderwijssubsidies

Zadkine: Maximaal benutten van onderwijssubsidies

Zadkine is een onderwijsinstelling die zo’n 200 mbo-opleidingen, bedrijfstrajecten en opleidingen voor volwassenen in de regio Rotterdam aanbiedt. De coronapandemie heeft sinds begin 2020 grote impact op de onderwijssector. Op aanraden van een leidinggevende die goede ervaringen met BAS Consultancy had, ging Lisette op zoek naar een interim financial om haar bij te staan. 

Bekijk case
BAS-Servicepunt71-grip-op-financiën

Servicepunt71: Grip op financiën

Servicepunt71 is een professionele shared service organisatie voor gemeenten en overheidsorganisaties in de Leidse regio. Om meer grip te krijgen op de financiën, startte het bedrijf het ‘In Control’-project. “We hadden te weinig grip op onze financiën”, vertelt Job Stufkens, teammanager Financieel Advies & Specialisme bij Servicepunt71.

Bekijk case
afspraak maken

Hoe kunnen we je helpen?

Als betrokken partner helpt BAS Consultancy organisaties om het beste uit hun financiële bedrijfsvoering te halen. Dit doen we door met de kennis en capaciteit van onze interim financials blijvende waarde te creëren. Van business controllers tot financial controllers en auditors: onze consultants beschikken over sectorspecifieke kennis en kennen de financiële uitdagingen van nu en de toekomst. Meer weten over wat de specialisten van BAS Consultancy voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Maak een afspraak
Hoe-kunnen-we-je-helpen-Finance-1

BAS Consultancy
Benoordenhoutseweg 43
2596 BC Den Haag

+31 070 312 20 80
info@basconsultancy.nl