Erik Oosterink - BAS Consultancy

Erik Oosterink

Erik Oosterink

Eerlijk, betrouwbaar, positief

In dienst sinds: juli 2006
Functie: Financial consultant
Stuur mij een bericht

Property accountant bij Klépierre

In mijn huidige opdracht bij Klépierre, een onderneming in de vastgoed sector, ben ik als centre administrator a.i. op dit moment voornamelijk bezig met het berekenen van de service kosten over het jaar 2015 van alle huurders van de Markthal in Rotterdam. Alle huurders betalen gedurende een jaar per maand (of kwartaal) een voorschot voor o.a. de servicekosten. In het daaropvolgende jaar vindt de afrekening plaats waarbij een huurder uiteindelijk een factuur ontvangt voor het bij te betalen of terug te krijgen bedrag. Daarnaast is het doel van de functie het efficiënt, correct en tijdig administreren en rapporteren van alle financiële gegevens zoals (service) kosten en opbrengsten van de Markthal.

Tijdens mijn carrière bij BAS heb ik in het verleden reeds eerder opdrachten vervuld bij bedrijven actief in de vastgoedwereld. Deze opgedane kennis en ervaring speelden een belangrijke rol bij het verkrijgen van mijn huidige opdracht bij Klépierre.

De uitdaging op dit moment is om alle relevante informatie inzake de servicekosten zodanig te verwerken dat er uiteindelijk op een correcte wijze gecommuniceerd wordt naar de huurders en de facturatie efficiënt verloopt.

Carrière en ontwikkeling

Bij de start van mijn carrière bij BAS was ik als assistent controller werkzaam op de afdeling Finance. Hierbij heb ik o.a. veel kennis opgedaan inzake opstellen financiële rapportages en begrotingen, verzorgen van de facturatie en salarisadministratie en verzorgen van de verschillende aangiften waaronder BTW en LB.

Tijdens de diverse opdrachten die ik daarna voor BAS als consultant heb uitgevoerd heb ik leren samen werken met diverse collega’s uit andere landen in verschillende functies bij diverse internationale ondernemingen. ls VAT accountant heb ik tijdens mijn eerste opdrachten bij Hercules/Ashland (bedrijf actief in de chemisch sector) en Parmount Pictures (filmindustie) gewerkt. Daarbij heb ik veel kennis opgedaan omtrend de regelgeving binnen de BTW in diverse landen en via BAS een tweedaagse cursus ‘’Werken in de BTW” gevolgd.

Bij DKM Holding en YieldPlus Nederland B.V. heb ik kennis en ervaring mogen opdoen in de wereld van het vastgoed waarbij o.a. de jaarlijkse servicekosten afrekeningen een belangrijk onderdeel waren van mijn werkzaamheden. Weer heel anders dan de voorgaande opdrachten als VAT accountant en erg leuk om te doen.

Tijdens mijn voorlaatste opdracht, voordat ik bij Klépierre begon, was ik als financial accountant werkzaam bij IBO. IBO is een organisatie die onderwijsmodellen ontwikkelt voor scholen over de hele wereld en dus in een compleet andere sector actief is dan de ondernemingen tijdens mijn voorgaande opdrachten.

Door al deze verschillende opdrachten ontwikkel je jezelf tot een allround financieel consultant met veel ervaring en kennis opgedaan in diverse sectoren en in diverse functies en dat maakt het geheel zeer interessant. Daarnaast heb ik de verschillende opdrachten altijd tot volle tevredenheid van mijn opdrachtgevers uitgevoerd.

BAS Consultancy als werkgever

BAS is een zeer dynamisch bedrijf en biedt werknemers volop de gelegenheid om je te ontwikkelen en ervaring op te doen bij verschillende bedrijven in diverse functies in diverse sectoren. Daarnaast worden er via de Creating Insights University voldoende mogelijkheden geboden om te studeren, cursussen en workshops te volgen met als uiteindelijke doel kennis te vergaren die je verder helpen in de opbouw van je carrière.

Ik ben bij BAS begonnen als assistent controller op de afdeling Finance om vervolgens na 1,5 jaar als consultant de mogelijkheid te krijgen me verder te ontwikkelen. Inmiddels 10 jaar in dienst bij BAS en dit nog steeds tot volle tevredenheid. De reden dat ik ooit voor BAS gekozen heb, is omdat het een sterk groeiend bedrijf is in een steeds weer veranderende markt. Elke opdracht is weer anders en dat maakt BAS als werkgever voor mij persoonlijk een zeer aantrekkelijk bedrijf om voor te werken.

Typerend aan BAS:

BAS is een dynamisch bedrijf dat werknemers volop mogelijkheden biedt om jezelf te ontwikkelen en kennis en ervaring op te doen.

Nieuwsbrief

Maandelijks ontvang je een update van onze beschikbare consultants.

BAS Weekly

Schrijf je in en ontvang het financiële nieuws wekelijks in je inbox.